Vrijwilliger Internetcafé

Eén van de kerntaken van de bibliotheek is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. In onze gedigitaliseerde samenleving zijn deze vaardigheden nodig om mee te kunnen doen. Zo rekent de overheid erop dat iedereen vrijwel alles digitaal kan regelen. Voor wie niet over deze vaardigheden beschikt organiseert de Bibliotheek Kampen wekelijks een Internetcafé. Tijdens dit Internetcafé kunnen bezoekers vragen stellen over computer, smartphone, tablet en internet en e-reader.


Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Internetcafé beantwoord je vragen van bezoeker over het gebruik van de computer, smartphone, tablet of internet en e-reader. Je geeft desgewenst instructie over het gebruik van het apparaat en lost kleine problemen op. Zo nodig verwijs je de bezoeker door naar een computerzaak. 


Wat breng jij mee?

Vriendelijkheid en een flink portie geduld. Je hebt affiniteit met de (vaak oudere) doelgroep en je vindt het leuk om je brede kennis van diverse apparatuur (zoals laptop, tablet, smartphone en e-reader) te delen. Je bent zorgvuldig in het omgaan met vertrouwelijke informatie van de deelnemers. Je bent beschikbaar voor een nader te bepalen periode. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.  


Wat bieden wij jou?

  •     Een gezellige en inspirerende werkplek in het maatschappelijke hart van de samenleving:
        de Bibliotheek.  
  •     Afwisselend en boeiend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  •     Prettige en goede begeleiding door de consulent digitale vaardigheden van de Bibliotheek.
  •     Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek.  
  •     Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.  


Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten?
Vul het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.