Vrijwilliger Publieksservice Bibliotheek Kampen

Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne is dé plek in Kampen waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Bibliotheek Kampen staat midden in de samenleving en is er voor de samenleving. De Bibliotheek maken we samen.


Wat ga je doen?

Als vrijwilliger publieksservice verwelkom je bezoekers en klanten bij binnenkomst in de Bibliotheek. 
Je bent het visitekaartje van de Bibliotheek. Je beantwoordt huishoudelijke vragen en wijst bezoekers en klanten de weg door de verschillende afdelingen. Ingeleverde materialen ruim je weer op. Je draagt zorg voor het mooi en overzichtelijk presenteren van de materialen. Je zorgt ervoor dat gereserveerde boeken klaar staan om afgehaald te worden. Je geeft uitleg over de zelfservice-apparatuur en de betaalautomaat. Je assisteert bij het inleveren en uitlenen van boeken, het maken van een kopie of het doen van een betaling. Soms help je bij kleine klussen zoals boekreparaties. 


Wat breng jij mee?

Je bent representatief, klantvriendelijk en je toont initiatief. Je spreekt de Nederlandse taal en je hebt geen moeite met licht fysiek werk. Je staat open voor ontwikkeling en begeleiding en je werkt graag samen met anderen. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar, en meer mag natuurlijk ook, graag zelfs! 
 


Wat bieden wij jou?

  •     Een gezellige en inspirerende werkplek met leuke collega’s in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek
  •     Afwisselend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen 
  •     Prettige en goede begeleiding door een professionele bibliotheekmedewerker 
  •     Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek
  •     Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden. 

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan (gratis).


Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Klik op de knop hieronder, vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen. 

Klik hier om je aan te melden