Vrijwilliger Digitale Vaardigheden

Eén van de kerntaken van de bibliotheek is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. In onze gedigitaliseerde samenleving zijn deze vaardigheden nodig om mee te kunnen doen. Zo rekent de overheid erop dat iedereen vrijwel alles digitaal kan regelen. Voor wie niet over deze vaardigheden beschikt heeft Bibliotheek Kampen de cursus Klik & Tik, een cursus voor beginners. Daarnaast is er de cursus Digisterker, een cursus die speciaal gericht is op het leren omgaan met de e-overheid en alle bijbehorende instanties en regelingen.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Digitale Vaardigheden ondersteun je mensen bij het onder de knie krijgen van digitale basisvaardigheden. Tijdens de wekelijkse cursussen ondersteunt de vrijwilliger Digitale Vaardigheden de docent bij het beantwoorden van vragen en het aanleren van digitale vaardigheden op verschillende apparaten. In overleg kan de vrijwilliger ook worden ingezet voor het geven van (een deel van) de cursussen. Klik & Tik is een cursus van 5 wekelijkse lessen van ongeveer 2 uur. Digisterker is een cursus van 4 wekelijkse lessen van ongeveer 2 uur.


Wat breng jij mee?

Vriendelijkheid en een flink portie geduld. Je hebt affiniteit met de (vaak oudere) doelgroep en je vindt het leuk om je brede kennis van diverse apparatuur (zoals laptop, tablet, smartphone en e-reader) te delen.
Je bent zorgvuldig in het omgaan met vertrouwelijke informatie van de deelnemers. Je bent beschikbaar voor een nader te bepalen (cursus) periode. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.


Wat bieden wij jou?

  • Een gezellige en inspirerende werkplek in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek.
  • Afwisselend en boeiend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen.
  • Prettige en goede begeleiding door de consulent digitale vaardigheden van de Bibliotheek.
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek.
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.


Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Klik hieronder op de knop en vul het inschrijfformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.

Klik hier om je aan te melden