Voorlezen in andere talen

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van (jonge) kinderen. Maar wat nu als je als ouder de Nederlandse taal onvoldoende machtig bent om in het Nederlands voor te lezen? De Bibliotheek helpt je op weg.

Taal van het hart
Als een kind zijn eerste taal goed leert, leert het gemakkelijker een tweede taal. Ouders kunnen dus het beste praten en voorlezen in de taal die ze het beste spreken, de taal van het hart. De Bibliotheek heeft een kleine collectie prentenboeken in het Arabisch, Engels, Pools, Spaans en Turks. Ook zijn er beeldwoordenboeken beschikbaar en tekstloze prentenboeken die ouders samen met hun kinderen in hun eigen taal kunnen lezen.

Meertalig.nl
Meertalig.nl is een interactieve website voor iedereen die met meertalige kinderen te maken heeft. Met informatie over meertalig opvoeden.
Naar meertalig.nl

Prentenboeken in alle talen
Audio-vertalingen van mooie klassieke prentenboeken. Deze vertalingen zijn met veel liefde gemaakt door vrijwilligers en worden door hen voor je voorgelezen. Veel luisterplezier!
Naar Prentenboeken in alle talen

Kind en taal
Wat is taal en hoe verloopt de taalontwikkeling? Waar moet je op letten als een kind met meerdere talen tegelijk opgroeit? Wat kun je doen om het praten en luisteren van het kind te stimuleren?
Naar kind en taal


WorldStories
WorldStories is een groeiende verzameling verhalen van over de hele wereld. De collectie bevat traditionele verhalen en nieuwe korte verhalen in de 31 verschillende talen.
Naar WorldStories