Vrijwilliger Taalpunt

Heb je een passie voor taal en mensen? Vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als Taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren!

Heb je een passie voor taal en mensen?

Vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij?

Als Taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren! Dankzij jouw inzet help je anderen hun basisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken te verbeteren. Deelnemers profiteren het meest als ze op de juiste manier worden begeleid en met geschikt lesmateriaal werken. Daarom volg je hiervoor een leuke training, waarin je leert hoe je dit als coach doet. 

Wat breng je mee?

Een goede beheersing van de Nederlandse taal en vaardigheid met e-mail en internet. Interesse en inlevingsvermogen in de achtergrond en cultuur van de deelnemer. Enthousiasme en een gezond portie geduld en creativiteit. Een praktische, oplossingsgerichte instelling. Betrouwbaarheid en integriteit.

Wat bieden wij jou?

Boeiend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Als je aan de slag wilt gaan als Taalvrijwilliger, volg je een gratis Basistraining. Je krijgt een handige cursusmap en tips voor materialen die je kunt gebruiken. De Basistraining is voor alle vrijwilligers en neemt 4 dagdelen in beslag.

Na deelname ben je een gecertificeerde vrijwillige taalcoach. De trainingen voor Rekenvrijwilliger en Vrijwilliger Digitale Vaardigheden zijn aanvullende trainingen en nemen elk één dagdeel in beslag.

  • Begeleiding door onze docent van het Taalpunt. 
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek. 

Meer informatie:

Wil je meer informatie bel+31 (0)383312101 of mail: taalpunt@bibliotheekkampen.nl
Kijk ook eens op de site van basisvaardigheden.nl

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Aanmelden

Heb je zin om als Taalvrijwilliger aan de slag te gaan, meld je dan via de knop hieronder aan of bel voor een afspraak. 

Klik hier om je aan te melden