Werken met de E-overheid

loket voor burgers thuis 100pxDe overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk.

Daarom biedt de Bibliotheek Kampen de beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aan. U leert hoe u handige informatie kunt vinden op websites van de overheid, en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. Met deze cursus willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de (elektronische) overheid.

We gaan er vanuit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. Maar met deze cursus wordt u tegelijkertijd ook handiger in het werken met internet in het algemeen.

Deze gratis cursus duurt vier dagdelen en wordt gegeven door docenten van de Bibliotheek Kampen. U ontvangt een werkboek waarin u alles rustig kunt nalezen.

Belangstelling? Mail dan naar .

In 2017 worden 4 cursussen georganiseerd. De startdata zijn:

7 maart (volgeboekt)

2 mei (volgeboekt)

7 november

Elke cursus omvat 4 avonden (vanaf de startdatum 4x dinsdagavond, 19.00-21.00 uur).