Website voorlezen

Internetcafé

LET OP: nu elke DINSDAGOCHTEND in het leescafé van de Stadskazerne!

 

Tijdens het internetcafé op dinsdagochtend kunt u al uw vragen stellen over e-mail, internet en andere computerzaken.

Een brief tikken of een foto opslaan op de computer lukt misschien wel, maar hoe waardeert u uw ov-chipkaart op via internet of vult u een inschrijfformulier in op een site? En hoe kunt u ‘Skypen’ met iemand die bijvoorbeeld een wereld-reis maakt? Internet geeft ons toegang tot allerlei informatie en is een ondersteuning bij bijna elke hobby. Welke sites zijn betrouwbaar en waar vindt u de juiste informatie? Voor senioren die met dit soort vragen worstelen is er een internetcafé. Elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur zit in de Bibliotheek een vrijwilliger klaar om vragen over e-mail, internet en andere computerzaken te beantwoorden.

De vrijwilligers geven ook regelmatig computercursussen bij Stichting Welzijn in Kampen (SWiK). Het internetcafé kan gezien worden als een verlengstuk op deze computercursussen. Alles wat daar niet (uitgebreid) behandeld is, kan tijdens het internetcafé worden uitgelegd. Voor het internetcafé hoeven bezoekers geen computercursus gevolgd te hebben. Iedereen mag komen vragen!

Er zijn computers beschikbaar. De service is gratis.

Het Internetcafé is een initiatief van SWiK en de Bibliotheek Kampen. Voor vragen over het internetcafé kunt u terecht bij Jacqueline Dijkslag van SWiK (tel. 038-33 25 550 of via )