Vacature: We zoeken een chauffeur boekentransport scholen

De Bibliotheek Kampen staat middenin de samenleving en is er voor de samenleving. Wij trekken intensief op met het onderwijs om ervoor te zorgen dat alle kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen tot goede en gemotiveerde lezers. In de gemeente Kampen zijn op dit moment 26 basisscholen waarmee we samenwerken volgens de aanpak de Bibliotheek op school. Op jaarbasis vervoeren onze leesconsulenten voor deze scholen ruim 7500 boeken. Dit aantal groeit jaarlijks. Wij zijn op zoek naar een (of meerdere) vrijwillige chauffeur(s) die de leesconsulenten kan (kunnen) ontlasten door het vervoer van boeken te verzorgen.

Wat is de Bibliotheek op school?

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin de Bibliotheek en de school structureel samenwerken aan taalontwikkeling en leesbevordering. Aan elke school is een leesconsulent van de Bibliotheek verbonden. Een belangrijke taak van de leesconsulent is het beheren van de schoolbibliotheek. Leerlingen lezen op school boeken uit de schoolbibliotheek en ze reserveren boeken uit de collectie van de Bibliotheek Kampen. Ook rouleren speciale collecties tussen de scholen. Al deze boeken worden bezorgd op de scholen.

Wat ga je doen?

Je verzorgt op één of meerdere dagdelen per week (of 2-wekelijks) het vervoer van boeken tussen de Bibliotheek in de Stadskazerne en diverse scholen in de gemeente. De boekendozen haal je op in de Bibliotheek en breng je naar een vaste plek in de school (en andersom). Je werkt volgens een rooster en laadt de wagen met behulp van een inklapbaar steekwagentje efficiënt in. Het verschilt per week welke scholen je bezoekt. Voor het transport maak je gebruik van een bus die we delen met Quintus en de Stadsgehoorzaal. Indien gewenst kan dit ook met een eigen vervoermiddel.

Wat breng jij mee?

Als vrijwillige chauffeur ben je het visitekaartje van de Bibliotheek. Je weet veilig de snelste weg te vinden in Kampen en de kleine kernen om op tijd de boekendozen af te leveren of op te halen. Je hebt een rijbewijs B. Fysiek werk is geen belemmering voor je. Je vindt het prettig om zelfstandig te werken, je kunt goed plannen en je komt afspraken na. Indien nodig verwijs je leerkrachten door naar een leesconsulent. Je bent vaardig in de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

• Afwisselend vrijwilligerswerk met een grote mate van zelfstandigheid;
  • Een vast aanspreekpunt in de Bibliotheek en een roostervan de te bezoeken scholen per week (dit verschilt per week);
  • Een (inklapbaar) steekwagentje in bruikleen voor het vervoeren van de boekendozen;
  • Een kilometervergoeding bij gebruik van eigen vervoermiddel;
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek;
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

Interesse?

Neem contact met ons op via telefoon: 038-3331828,  e-mail: