.

We gaan weer feestvieren! Kom kijken, spelen en beleven op ons Kinderboekenweek-Feest en tijdens de workshop!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

In de Bibliotheek in de Stadskazerne kun je woensdagmiddag 6 oktober en zaterdag 9 oktober van alles beleven en bekijken. Weet jij al wat je later worden wilt? DJ? Dokter? Wegenwacht?

Feest, woensdag 6 oktober

Op woensdag 6 oktober zijn er heel veel verschillende beroepen te bekijken. Klets bijvoorbeeld eens met Anke, zij is de directeur van onze Bibliotheek. Wat voor werk doet zij eigenlijk precies? Of vraag Tamara hoe zij danseres geworden is. Of Esther, waar schrijft zij over? En René is onderzoeker/leraar. Wat onderzoekt hij allemaal? Deze en nog veel meer grote mensen vertellen je niet alleen heel graag over hun werk. Je kunt ook met ze spelen, knutselen, dansen en oefenen.

Eén ding is zeker: Het wordt weer supergezellig! Jij komt toch ook?

In het kort:

• 4 tot 12 jaar
  • Woensdag 2 oktober
  • 14.30 - 16.30 uur
  • Gratis entree
  • Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne, Oudestraat 216

Aanmelden:

Volwassenen moeten zich aanmelden. Bestel een gratis ticket voor jezelf en je kind(eren), dan zien we jullie graag!

KnopNaarDeAgenda

Workshop fantasiebeest maken, zaterdag 9 oktober

Creatieve workshop levensgrote beelden maken / leren poseren voor de camera! Kom meedoen aan deze creatieve workshop van Held & Bloem! 6-12 jaar

We gaan levensgrote beelden maken! Met kranten, tape, hout, stof en verf maak je samen met de andere kinderen in je groepje een beeld van een fantasiebeest dat een beroep uitbeeldt. Bijvoorbeeld een beest met... 6 ogen, en dikke billen, en dat van koken houdt?? Hoe ziet dat eruit, en ook nog eens levensgroot?!

VB beest BIEB

Op de foto

Ondertussen gaan we ook aan de slag met de green screen fotoshoot. Met je groepje ga je allerlei posities en scenes uitbeelden, bijvoorbeeld alsof je het fantasiebeest bekijkt of bezoekt op zijn werk.

Daarna worden de foto's van jouw groepje en het fantasiebeest 'samengeplakt' tot een geweldige plaat. Echt supertof!

KBW21 Heldenbloem

Na de workshop krijg je de groepsfoto per e-mail toegestuurd. Hoe tof is dat!

Aanmelden

Wil je meedoen? Natuurlijk wil je dat! Bestel je gratis tickets via onze agenda.

KnopNaarDeAgenda