Zo maakt u uw sociale leven weer leuk

Gratis combi-training: E-mailen en contacten leggen

meercontact2

Een praatje maken op straat, een fijn gesprek voeren, vragen durven stellen. Leer hoe u makkelijker met mensen omgaat en ook hoe u meer (betekenisvolle) relaties krijgt met de gratis online training ‘Meer contact’.

De gratis training ‘Meer contact’ wordt per e-mail gegeven door Humanitas. Voor wie e-mailen lastig is organiseert Bibliotheek Kampen een gratis e-mailcursus van 3 lessen.

E-mailcursus in de Bibliotheek

In 3 lessen leert u in een veilige omgeving hoe u kunt e-mailen op uw eigen laptop, iPad of tablet. Indien gewenst zijn er laptops van de Bibliotheek te gebruiken tijdens de cursus.

De cursusgroepen bestaan uit 2 tot 4 personen, om goede individuele begeleiding te kunnen geven. Zodra u het e-mailen onder de knie heeft, kunt u starten met de training ‘Meer contact.

De online training ‘Meer contact’

Merkt u dat (door corona) uw netwerk toch écht te smal is? Wie kan e-mailen, kan deze online training volgen. De training is gratis en te volgen binnen de corona-beperkingen. Een cadeautje van Humanitas, voor u! De training is bedoeld voor mensen die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen. De training is door de vele voorbeelden praktijkgericht en leuk om te doen. U begint als deelnemer thuis in uw eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen buurt, denk aan het praatje met de buren of met mensen in de straat. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Als deelnemer leert u wat u zélf kunt doen om meer en leukere contacten te krijgen.

• U krijgt 2 maanden lang elke dag één e-mail
  • Dit kost ongeveer 10 minuten per dag
  • De eerste oefeningen zijn alleen online, later oefent u ook buiten.

De training is leuk om te doen en geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling. U doet deze training wel zelf maar niet alleen. U wordt begeleid door een vrijwilliger.

De startdatum wordt met u in overleg afgesproken.

Meer informatie en aanmelden

Petra Stevering

www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/meercontact/

Inloopmoment

Wilt u graag in een gesprekje meer informatie over de cursus en training? Op 4 oktober is Petra Stevering van 14.00 tot 15.00 uur op het Ontwikkelplein in de Bibliotheek, 1e etage. U bent van harte welkom.