Gerson en Lionne nu ook Voorleeskampioenen regiofinale!

In februari en maart vonden in heel Nederland de voorrondes plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd, de zogenaamde Regiorondes. In de gemeente Kampen kwamen Gerson van der Maaten van De Koldewijn Schoele in Kamperveen, en Lionne Postuma van de Marnixschool in Kampen als overtuigende winnaars uit de bus.

Afgelopen week heeft de jury zich over de tien voorleesvideo's van de Regiofinale gebogen. En ook hier waren Gerson en Lionne de allerbeste! Gerson en Lionne mogen met deze overwinning door naar de Provinciale Finale op 14 april 2021. Wie hier de jury overtuigt mag als provinciale voorleeskampioen door naar de Landelijke Finale op 18 mei.

Nationale Voorleeswedstrijd 2021

Wat voorheen altijd spannende en gezellige bijeenkomsten waren met spandoeken en applaus, is nu vanwege de corona-maatregelen digitaal georganiseerd. Deelnemers stuurden hun voorleeskwaliteiten in per videoboodschap. En de wedstrijdrondes zijn via livestreams te volgen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen uit heel Nederland nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

Bibliotheek Kampen feliciteert Gerson en Lionne van harte met deze geweldige overwinning.