AFHAALBIEB GAAT DOOR T/M 20 APRIL

Tot en met 20 april mogen we nog niet open voor publiek. Gelukkig kunnen we wel doorgaan met de Afhaalbieb, want deze is een groot succes!

Iedere dag blije leden

Met de Afhaalbieb kunnen we iedere dag bijna 100 leden blij maken met vers 'leesvoer'. Leden kunnen boeken en tijdschriften reserveren via de website www.bibliotheekkampen.nl en de bieb-app Wise.

Zodra de reservering klaarstaat ontvangt u bericht en kunt u bellen naar de klantenservice om een ophaalmoment af te spreken: 038 - 33 121 01
De klantenservice is geopend op maandag t/m vrijdag, 9.00 – 17.00 uur.
Bellers wordt verzocht rekening te houden met een wat langere wachttijd en bij grote drukte op een later tijdstip opnieuw te bellen.

OPHALEN

Ophalen kan -alleen op afspraak- binnen deze tijdblokken:

• Kampen: Maandag t/m vrijdag, 10.00 – 12.00, 12.00 – 14.00 en 14.00 – 16.00 uur.
  • IJsselmuiden: Maandag, woensdag en vrijdag, 14.00 – 16.00 uur.

Komt u met de auto?

Met een parkeerschijf van de Bibliotheek mag u op het Van Heutszplein een uur gratis parkeren tijdens uw bibliotheekbezoek.

Let op: Leg de biebschijf met het Bibliotheeklogo duidelijk zichtbaar naast een gewone parkeerschijf waarop u uw aankomsttijd aangeeft.

INLEVEREN

Bij het ophalen van de reservering kunnen ook eerder geleende boeken ingeleverd worden. De uitleentermijn van alle uitgeleende boeken wordt door Bibliotheek Kampen verlengd zolang de deuren vanwege de lockdown gesloten moeten blijven. Leners hoeven niet bang te zijn voor een boete.

TIJDENS HET OPHALEN

Tentoonstelling Bibliotheek Kampen

Tentoonstelling 100 jaar Bibliotheek Kampen

Komt u uw reservering ophalen in De Stadskazerne? Bekijk dan ook onze tentoonstelling over 100 jaar Bibliotheek Kampen. De tentoonstelling is geheel corona-proof te bekijken, want u vindt deze in de ramen van de Bibliotheek. Hoe was het vroeger, hoe is het nu, en hoe gaat de Bibliotheek er over nog eens 100 jaar uitzien?

Karin Gerfen Bibliotheek Kampen

Doe mee aan het kunstwerk 'Verhalenhotel'

In de ramen links van de entree van De Stadskazerne kunt u het kunstwerk 'Verhalenhotel' zien groeien. Dit kunstwerk wordt speciaal voor ons 100-jarig jubileum gemaakt door Karin Gerfen, bekend van haar installaties. Ze heeft daarbij alle hulp nodig, van iedereen in de gemeente Kampen, want we zoeken 100-en verhalen over Bibliotheek Kampen. Wat zijn uw herinneringen, anekdotes en toekomstdromen?

Alle verhalen worden verzameld en verwerkt in het 'Verhalenhotel' en zo bewaard voor nog eens 100 jaar Bibliotheek Kampen.

• Verhalen kunnen worden gemaild (),
  • zelf geplaatst worden op onze speciale verhalen-pagina
  • en vanaf 8 maart kunnen bouwpakketjes opgehaald worden om zelf 'hotelkamers' te vullen met eigen verhalen.

Deze bouwpakketjes worden door Karin Gerfen wekelijks toegevoegd aan het 'Verhalenhotel'.

En eind mei wordt een selectie van de verzamelde verhalen gebundeld in een bijzonder boek!

Boekfiguren Puzzel Bibliotheek Kampen

Puzzel mee

Deze puzzel kun je bijna niet in je eentje oplossen, want we hebben 100 boekfiguren uit verschillende tijden gekozen. Vraag vooral andere generaties om mee te puzzelen, dan lukt het vast!

Haal een puzzelposter op in de hal van De Stadskazerne of Het Kulturhus en puzzel samen thuis de oplossing bij elkaar! :-) De puzzel is ook te downloaden om zelf te printen. Klik hier.