Bieb Bieb Hoera! 100 jaar Bibliotheek Kampen

Bieb Bieb Hoera!  100 jaar Bibliotheek Kampen

Op 9 februari 2021 is het precies 100 jaar geleden dat de Openbare Leeszaal en Bibliotheek voor het eerst haar deuren opende voor het publiek en dat wordt gevierd! Voor iedereen in de gemeente Kampen, jong en oud heeft Bibliotheek Kampen leuke, mooie en bijzondere activiteiten in petto. Dat hun deuren nog even gesloten moeten blijven vanwege corona weerhoudt ze er niet van dit jubileum uitgebreid te vieren.
'We zetten graag onze trouwe lezers en bezoekers en samenwerkingspartners in het zonnetje, bedanken de vele mensen die ons wekelijks ondersteunen als vrijwilliger en wisselen met iedereen verhalen uit over de Bibliotheek vroeger, nu en straks over nog eens 100 jaar. Ik hoop dat u 100 jaar Bibliotheek Kampen met ons samen komt vieren. En met alle verhalen die u met ons deelt gaan we iets bijzonders doen…,' zegt directeur Annette Schol glunderend.

100 taartenbakkers & 100 voorlezers

Bibliotheek Kampen wil haar jubileum graag samen met iedereen in de hele gemeente Kampen vieren. En wie jarig is trakteert, maar krijgt ook kadootjes… Dat gaan ze samenvoegen: Ze zoeken 100 taartenbakkers en 100 voorlezers die samen met hen anderen willen laten genieten, van taart of van een mooi verhaal. De taarten en verhalen gaan ze uitdelen in de hele gemeente Kampen. Niet alleen in de Bibliotheek maar ook op straat, bij zorginstellingen, dagbesteding, een buurthuis, leesclub enz. Je hoeft geen lid te zijn, de bieb is er voor iedereen! Meer informatie en aanmelden: bibliotheekkampen.nl/100jaar.

Online verjaardagsfeest

Om hun verjaardag toch met zoveel mogelijk mensen te kunnen vieren zendt de Bibliotheek een online talkshow uit met verschillende gastsprekers en onderwerpen zoals welke activiteiten er voor de komende maanden gepland staan en hoe de Bibliotheek er in 2121 uit zal zien. De talkshow kan bekeken worden op dinsdag 23 februari vanaf 16.30 uur via de website.

100-en verhalen gezocht

De vestigingen van de Bibliotheek zijn tot de nok toe gevuld met verhalen, maar niet alleen in de boeken: ook met verhalen van de bezoekers. En die wil Bibliotheek Kampen graag verzamelen in een kunstwerk ter ere van het 100-jarig bestaan waarin alle verhalen samenkomen. Deel je herinneringen aan de Bibliotheek; een ontmoeting die je is bijgebleven, hoe het vroeger ging in het Gotisch huis of aan de Kennedylaan. Of fantaseer over hoe de Bibliotheek er over 100 jaar uitziet. Zet je verbeeldingskracht aan en bouw mee aan dit gezamenlijke kunstwerk met de titel ‘Verhalenhotel’. Kom langs bij de bieb om een huisje op te halen om zelf te vullen en versieren, of mail je verhaal (max 1 A4) naar .
Beeldend kunstenaar Karin Gerfen, bekend van haar installaties, maakt van de gevulde kartonnen (bijen)huisjes het kunstwerk. Vanaf dinsdag 23 februari groeit het kunstwerk voor de ramen van de hoofdingang van de Stadskazerne.

Doe mee en win

Maak kans op een jaar lang gratis lezen of één van de goed gevulde goodiebags:

1. 'Raad de 100 boekfiguren'

Lukt het om alle 100 boekfiguren te benoemen en de oplossing te vinden? Die met die taart is natuurlijk hoeheetzeookalweer.... Maar die op die ezel dan?? Vraag moeders om hulp, kinderen, opa's en oma's en de juf. Samen lukt het vast! De puzzel met alle 100 boekfiguren is op te halen bij de bieb, of kijk op de website. Oplossingen inzenden uiterlijk 22 maart.

2. 'Ik hou van de bieb, want...'

Wie bedenkt de meest mooie, grappige, lieve slagzin? Inzenden uiterlijk 25 mei.

Inzenden:  Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216, 8261CA Kampen of

Voor alle informatie: www.bibliotheekkampen.nl/100jaar