Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

GRATIS MASTERCLASS: Autisme en opvoeden in Coronatijd, hoe doe je dat?

GRATIS MASTERCLASS: Autisme en opvoeden in Coronatijd, hoe doe je dat?

Gratis online masterclass voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D door Nicole Hoogenboom

‘Weer was de dag niet gegaan zoals ik mij had voorgenomen bij het opstaan. We waren weer van de ene ruzie in de andere strijd beland, mijn geduld was op en ik wist oprecht niet meer hoe ik nu nog eten op tafel kon krijgen. En uiteindelijk belandde zelfs dat eten voor een groot gedeelte op de grond. Ik wist niet meer wat ik nog moest doen en proberen kon om deze dag tot een goed einde te krijgen. Eigenlijk wilde ik alleen maar onder mijn deken in mijn bed kruipen en heel hard en lang huilen. En daarna heel lang slapen, zolang tot alle problemen voorbij zouden zijn. Zo had ik het mij indertijd absoluut niet voorgesteld toen onze kinderen geboren werden. Ik zou die moeder van het koekjes bakken worden in plaats van de moeder die ik nu was geworden.’

 

Houden van

Soms is het best wel eenzaam voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D. Omdat zorgen delen over jouw kind niet makkelijk is in een groep ouders die jouw problemen niet herkennen.
Je kunt hierdoor soms het gevoel hebben altijd overal alleen voor op te moeten draaien. Helemaal als jouw partner het allemaal anders beleeft.

Wat zou het fijn zijn om jouw zorgen te kunnen en mogen delen met ouders die herkennen maar vooral erkennen dat opvoeden niet gaat zoals je verwachte toen je nog zwanger was.
En natuurlijk houd je ontzettend van jouw kind maar dat neemt niet weg dat dit houden van soms best moeilijk kan zijn. En dat gevoel maakt je zo verdrietig, elke keer weer.

Speciaal voor jou en alle andere ouders die zich zo voelen geeft Nicole Hoogenboom een online masterclass. Jouw kind kan zij niet genezen maar ze kan er wel voor zorgen dat jij je sterker en daardoor beter gaat voelen. En hopelijk leer je ook weer een beetje om van jezelf te houden.

 

nicole

 

Nicole Hoogenboom

Nicole Hoogenboom is ervaringsdeskundige en coach. Om andere ouders te kunnen geven wat zij zelf ook zo nodig had, heeft ze zich gespecialiseerd in coaching van ouders met een kind met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D. Ze leert hen om beter voor zichzelf te zorgen, zodat ze voldoende energie overhouden voor de opvoeding van hun kind. In deze corona tijd waarin ritmes en routines anders zijn hebben deze ouders het extra moeilijk, omdat juist voor hun kinderen regels en structuur helpend en vaak zelfs noodzakelijk zijn.
Deze structuur continu aanbieden, terwijl het leven om hen heen dagelijks verandert, kost erg veel energie, iets wat deze ouders vaak niet meer in voldoende mate hebben.

Ze geeft regelmatig lezingen voor deze ouders om ze te leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen zodat ze beter voor hun kind kunnen zorgen. Juist in deze periode is dat erg belangrijk, omdat ze daardoor zichzelf en ook hun kinderen helpen in deze onzekere tijd. Zo gaan ze er uiteindelijk zelf niet aan onderdoor.

Ze merkt tijdens de (online) masterclasses die ze geeft, dat er juist nu veel behoefte is om andere ouders te ontmoeten maar vooral om informatie te krijgen over zelf om te gaan met de beperkingen die ons nu worden opgelegd en welke voor deze kinderen voor zoveel onrust zorgen.

 

Dinsdag 16 februari

Is bovenstaand verhaal voor jou herkenbaar en heb je een kind met autisme of AD(H)D? Dan is deze gratis masterclass absoluut iets voor jou. Nicole neemt je mee in haar kennis en je krijgt tips die je meteen in je eigen situatie kunt gaan inzetten.

Wil je deelnemen aan deze masterclass? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar

Na aanmelding ontvang je ruim van te voren een link in je mailbox om deel te nemen.

Deze online masterclass is op dinsdag 16 februari om 20.00 uur