NEDERLAND LEEST 2020: Eén boek, duizend gesprekken

1 t/m 30 november

Kom verhalen halen

Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2020, een jaarlijks terugkerend evenement met dit jaar het thema: Geschiedenis. Kleine geschiedenis, grote verhalen. Duik in de geschiedenis van je eigen familie, stad of streek! Kom verhalen halen in De Stadskazerne. Je vindt hier niet alleen de ruime collectie van Bibliotheek Kampen, maar ook het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel bieden je de mogelijkheid tot het vinden van eindeloos veel verhalen.

Haal het boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek

Kom naar Bibliotheek Kampen tijdens Nederland Leest en krijg het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer van ons cadeau! In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden. In verband met de corona-maatregelen kunnen we dit jaar helaas geen activiteiten organiseren.