Mooie prijzen voor winnaars fietspuzzeltocht

Sven zat fijn bij mama achterop. Papa fietste voorop met zijn hand stevig op de rug van grote broer Kyan die zelf heus wel alles kon fietsen. Onder papa's snelbinders het stapeltje boeken dat Sven en Kyan zelf hadden uitgekozen en mama wist de weg met de routekaart. Ze waren samen op speurtocht: Een fietspuzzeltocht langs Kinderzwerfboekstations in de gemeente Kampen!

A4Fietspuzzeltocht

Heel wat trappers draaiden flink in het rond deze zomervakantie. Kinderen fietsten samen met ouders of zelf, met vriendjes, en allemaal konden ze gratis boeken meenemen bij de Kinderzwerfboekstations die dit keer meededen. Er waren drie routes: Twee in en om de stad Kampen, en eentje die je zelfs helemaal naar Wilsum bracht. Bij sommige stations waren extraatjes zoals het dieren aaien bij het Zoddepark, het spijkerbroekhangen bij Steege's Erf, en een gratis drankje bij Hema Kampen.

Bij alle stations mochten de kinderen een sticker plakken in hun nieuwe boek. Aangekomen bij de Bibliotheek in De Stadskazerne kregen ze een fietslampje als beloning en wachtte de laatste puzzel, waarmee ze kans maakten op leuke prijzen.

Prijswinnaars72dpi

Foto: Hoofdprijs: Ymke, 5 jaar (rechts), 2e prijs: Merel, 7 jaar (links), 3e prijs: Evelin, 9 jaar (niet op de foto), Troostprijs: Maud, 5 jaar (midden)

De winnaars!

Afgelopen woensdagmiddag was het zover: De prijsuitreiking! De winnaars vonden het reuzespannend, want wát ze precies gewonnen hadden wisten ze nog niet. Na een praatje en de officiële foto mochten Ymke (5 jaar, hoofdprijs), Merel (7 jaar, 2e prijs) en Maud (5 jaar, troostprijs) dan eindelijk de bibliotheektassen vol kadootjes uitpakken. Hoofdprijswinnaar Ymke was heel blij met haar nieuwe fietskrat. De kilometertellers van Van Dijk Bikes, fietsbellen van Hema Kampen en de nieuwe boeken van Bibliotheek Kampen vielen erg in de smaak.
Evelin (9 jaar, 3e prijs) kon er helaas niet bij zijn, maar heeft haar prijs thuisbezorgd gekregen.

winnaarmetmoeder

Bibliotheek Kampen is heel blij met de enthousiaste reacties van alle deelnemers, sponsoren en Kinderzwerfboekstations, en bedankt iedereen van harte voor het meedoen.

Meer informatie over Kinderzwerfboeken en de stations in de gemeente Kampen: www.kinderzwerfboek.nl

HemaKampen VanDijkBikes