Ik kan en ik klungel

Ben jij ergens handig in of klungel je juist ergens mee? ‘Ik kan en ik klungel’ is een project van Bibliotheek Kampen waarbij we elkaar leuke en handige dingen leren.

Klungel jij met de computer, maar kun jij heel goed breien? Er is vást een Kampenaar die jou dit wil leren, en jij weer iemand iets anders. Nu veel mensen deze zomer thuis of dichtbij huis blijven is er tijd om nieuwe dingen te leren. En dat blijkt heel erg goed voor mensen te zijn!

Wat wil jij kunnen?

Uit onderzoek naar welke ervaringen iemands dag goed maken stond ‘iets geleerd hebben’ bovenaan. Een nieuwe vaardigheid leren is ook spannend, want je zou kunnen falen. Terwijl: “mislukkingen zijn juist goed voor je en belangrijk om verder te komen en sterker te worden.” Dit vertelt trainer Arjan van Dam in zijn boek De kunst van het falen. “De durf om te falen kun je ontwikkelen door regelmatig kleine risico’s te nemen in je leven. Als je nooit tegenslag hebt, groei je ook niet.” Dus kom maar op met dingen die je nog niet kan maar wel graag zou willen leren! Een muur stuken, achteruit inparkeren, een speech geven op een verjaardag enz. enz.…

We klungelen allemaal, maar heel veel andere dingen kunnen we wél. Bijvoorbeeld het aanzetten van knopen, verse soep maken, een band plakken, videobellen, groenten verbouwen, lezen, stoofvlees maken, Facebooken en Whatsappen, een stekker aanzetten, enz. enz.

Stel je vraag

Er zijn heel veel praktische dingen waar we wel eens hulp bij zouden willen, om het nu eindelijk eens goed onder de knie krijgen: het helemaal zelf kunnen.

Natuurlijk zijn er heel veel boeken in onze Bibliotheek met handige tips en uitleg over allerhande praktische onderwerpen, en ook online is veel informatie beschikbaar, maar soms leert het veel fijner als iemand het je even voordoet, zodat je het goed kunt zien. Of misschien wil je juist leren hoe dat werkt, dat internet?

Stel je vraag in de bieb op het Ik kan en ik klungel-bord, en nu maar hopen dat je wordt gebeld of gemaild door een mede-Kampenaar. Wie weet wat jij diegene nog kunt leren!

2krtjes

• Waar: In de hal van de bieb, op de begane grond.
  • Wanneer: Vanaf woensdag 1 juli

posIkKanEnIkKlungel