Veelgestelde vragen

Nu we tijdelijk anders werken dan je gewend was, heb je vast vragen. De antwoorden vind je hier:

Kan ik veilig naar de bieb?

We hebben onze maatregelen genomen om de veiligheid voor jullie en onze medewerkers te waarborgen. We vertrouwen erop dat jullie deze in acht nemen en goed voor elkaar zorgen.

Welke maatregelen we hebben genomen lees je hier.

Openingstijden

• Bibliotheek Kampen in De Stadskazerne: Maandag tot en met zaterdag, 10.00 tot 16.00 uur
  • Bibliotheek IJsselmuiden in het Kulturhus: Alleen voor senioren: Maandag & donderdag, 9.00 - 12.00 uur.

Op Google staan helaas nog verkeerde openingstijden vermeld bij Bibliotheek Kampen. Hier wordt aan gewerkt.

Werkplek buiten werking

'Kan ik alweer werken in de bieb?'

Tot 1 september zijn we alleen geopend voor onze leden, voor het inleveren en lenen van boeken. Hou je bezoek aan ons zo kort mogelijk.

Werken in de bieb is niet toegestaan. De werkplekken zijn ook afgesloten. Printen kan daarom nog niet. Kopiëren mag gelukkig al wel weer.

'De ingeleverde boeken staan nog op mijn pas.'

Na het inleveren van je boeken, zie je thuis dat ze nog steeds op 'In bezit' staan. Hoe komt dit?

Normaal gesproken lever je zelf je boeken in, en wordt dit automatisch verwerkt. Je naam verschijnt op het scherm bij het inleveren van de boeken.

Nu werken we iets anders:

Bij binnenkomst in Bibliotheek Kampen heb je je boeken ingeleverd door ze in de aangewezen boekenkasten te zetten. Hierbij worden de boeken niet herkend als 'van jou'.

We plaatsen vervolgens de boekenkasten in quarantaine voordat wij ze veilig kunnen innemen. Pas dan worden de boeken 'van je pasje' gehaald.

De vertraging komt dus door de quarantaine. Dit heeft geen gevolgen voor je leentermijn.

Nieuwe inleverdatum: 30 juni

We hebben alle boeken die na 2 maart uitgeleend zijn alvast een nieuwe inleverdatum gegeven: 30 juni 2020.

Je hoeft dus niet te haasten met het inleveren. Graag gedaan!

IJsselmuiden/Kampen

Inleveren:

In IJsselmuiden geleende boeken mag je voorlopig inleveren in Kampen.

Reserveringen:

Staat je geplaatste reservering voor IJsselmuiden nog op 'in behandeling'? Dan kun je zelf de ophaalvestiging wijzigen van IJsselmuiden naar Kampen. Je krijgt per e-mail dan bericht zodra je reservering klaarstaat in Kampen.

OphaalvestigingKampen

Reserveren buiten Overijssel (landelijk)

Helaas kun je nog geen materialen reserveren buiten Overijssel (landelijk). Deze landelijke dienst is voor alle bibliotheken in Nederland stopgezet. Zodra de dienst weer wordt opgestart, zullen we dat op deze pagina vermelden.

**UPDATE**

Het reserveren van materialen die beschikbaar zijn bij openbare bibliotheken buiten Overijssel is weer mogelijk. Het reserveren van materialen bij universiteitsbibliotheken gaat op 1 juli weer van start!

Staat je vraag hier niet bij?

Stel hem dan via:

We helpen je graag verder.

Wegens drukte kan het zijn dat we iets later antwoorden dan gebruikelijk. We hopen op je begrip.