Bibliotheek Kampen is geopend!

Bibliotheek Kampen is weer open voor leden, voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen.

We zijn heel blij weer leden te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze klanten en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Bibliotheek Kampen in De Stadskazerne:

Maandag tot en met zaterdag, 10.00 tot 16.00 uur

Onze vestiging in Kulturhus IJsselmuiden blijft vooralsnog gesloten. Boeken kunnen ingeleverd worden in de vestiging Kampen.

Op Google staan helaas nog verkeerde openingstijden. Hier wordt aan gewerkt.

Inleveren en lenen

Je mag weer boeken inleveren en lenen, zonder afspraak. We hanteren de regels van de anderhalve-meter-samenleving, waarbij vanwege de veiligheid slechts een beperkt aantal mensen is toegestaan in het pand.

Daarom vragen we jullie je bezoek gericht te houden: Kom alleen boeken inleveren en lenen, en hou je bezoek zo kort mogelijk.

Kom alleen of met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden. Zo geef je anderen ook een kans om nieuwe boeken te lenen. Soms ontstaat er een rij en moeten we je vragen om later terug te komen.

Coronamaatregelen picto1

Ingang & uitgang veranderd

Let op:

• De deur aan de linkerkant van het plein is nu de ingang.

• Deze ingang is toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en scootmobiels.

• De hoofdingang zoals je hem gewend was, wordt nu gebruikt als uitgang.

pleinfoto

Coronamaatregelen picto2

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers, zowel binnen als buiten De Stadskazerne
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden. Blijf bij elkaar.
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de Bibliotheek
  • Hou je bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk
  • Leen doelgericht boeken, ga niet uitgebreid snuffelen.

Extra hygiënemaatregelen

• Het gebruik van een winkelmandje is verplicht.
  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Er is een beperkt aantal inname- en uitleenpunten beschikbaar.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers. (Ontsmettingsmiddel bij zowel de ingang als de uitgang beschikbaar)
  • Wanneer bezoekers en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

Coronamaatregelen picto3

Leestafels en werkplekken gesloten

Ook kan er nog niet gebruik gemaakt worden van onze leestafels, studie- en werkplekken. Het lezen van kranten en tijdschriften en het gebruik van de openbare computers en de printer/kopieerapparaat is dus helaas nog niet mogelijk.

Café Paatje (het Leescafé) blijft voorlopig gesloten. Ook onze activiteiten kunnen nog niet doorgaan.

Alleen de ruimtes van de Bibliotheek zijn open voor publiek. Andere ruimtes in de Stadskazerne zoals van De Tourist Info en het Stadsarchief Kampen zijn nog gesloten. De toiletten zijn niet toegankelijk. Ook onze vestiging in Kulturhus IJsselmuiden blijft voorlopig nog gesloten.

We bedanken je voor je begrip en medewerking!

Reserveringen

Je mag je reservering weer zelf uit de reserveringenkast halen en op je pasje zetten.

Nieuwe reserveringen kunnen ook worden gedaan. Houd rekening met een wat langere wachttijd.

Reserveringen met afhaalvestiging IJsselmuiden worden gebeld met het verzoek deze op te halen in Kampen.

Nieuwe inleverdatum: 30 juni

We hebben alle boeken die na 2 maart uitgeleend zijn alvast een nieuwe inleverdatum gegeven: 30 juni 2020.

Je hoeft dus niet te haasten met het inleveren. Graag gedaan!

Van harte welkom

Je bezoek aan ons verloopt tijdelijk anders dan je gewend bent, maar we zijn erg blij dat we jullie weer van nieuwe boeken kunnen voorzien!

De bibliotheek in Kampen is weer open na een wekenlange sluiting door het coronavirus. Op de foto directeur Annette Schol. © Foto Freddy Schinkel

De bibliotheek in Kampen is weer open na een wekenlange sluiting door het coronavirus. Op de foto directeur Annette Schol. © Foto Freddy Schinkel

Lees hier het artikel dat De Stentor schreef over de heropening.

Vragen?

We staan voor je klaar op werkdagen van 10.00 - 16.00 uur:

anderhalvemeterpatroon