Nieuws uit de Bibliotheek

Wat gebeurt er in de bibliotheek nu we gesloten zijn voor publiek? (3)

Wat doet onze adviseur marketing & communicatie en vormgever Dieuke Boogaard nu de Bibliotheek gesloten is? 

Help, de bieb is dicht! 

Ook als Bibliotheek moesten we iedereen snel informeren wat onze maatregelen zijn nu we gesloten zijn voor het publiek. Alle activiteiten zoals de computercursussen, Taalpuntlessen, BoekStart-ochtenden, lezingen…Alles is afgelast, en dat moesten de bezoekers zo snel mogelijk weten. En hoe moet dat nu met de uitgeleende boeken, de reserveringen…help! Voor mij betekende dit snel schakelen en actie ondernemen: Een extra nieuwsbrief, de website aanpassen, posters aan het pand, via social media hierover berichten en vragen beantwoorden, en creatief zijn, want hoe kunnen we onze producten en diensten op een andere manier aanbieden?  
Gelukkig heeft tegenwoordig vrijwel iedereen internet en kun je met onze online diensten gewoon door blijven lezen en leren. Op onze website vind je verschillende tips. We hopen snel ook meer te kunnen doen voor mensen die niet zo handig zijn met een computer. 


 


Prikkelen tot ontwikkelen 

Normaal gesproken zie je mij vaak maar kort door de Bibliotheek zelf rondlopen, want mijn werk voor de bieb is veelal op de computer, en dus zit ik meestal ‘verstopt’ op het kantoor. Of ik werk vanuit mijn thuiskantoor. Voor veel van mijn werkzaamheden maakt het niet uit waar ik zit.  
Ik kan dus gelukkig ‘gewoon’ doorwerken nu de Bibliotheek tijdelijk gesloten is, maar wel met twee kinderen om me heen, die ik ook nog eens moet helpen met hun schoolwerk thuis en dat is net als voor vele andere ouders nogal wennen.   


Als adviseur marketing & communicatie en vormgever maak ik de promotie-uitingen voor Bibliotheek Kampen. Het is mijn taak om iedereen te informeren over wat de Bibliotheek biedt aan activiteiten, producten en diensten. En dat zijn er heel veel, want iedereen is welkom in de bieb, en de bieb is er voor iedereen, van 0 tot 100+. 
Ik vind het ontzettend leuk en divers werk, waarmee ik mensen mag stimuleren zich verder te ontwikkelen.  
Misschien heb ik jou al eens weten te prikkelen om een activiteit te bezoeken of een boek te lezen?  


 

2020 Thuiswerkselfie Dieuke 800px

 

Verstopt op de 3e etage 

Wist je trouwens dat het kantoor van de Bibliotheek op de 3e etage zit van de Stadskazerne, en daar op drukke dagen soms wel twaalf mensen aan het werk zijn? Als bezoeker van de bieb zie je lang niet al onze collega’s. Achter de schermen vind je bijvoorbeeld onze directeur, onze administratief medewerker, de vrijwilligers-coördinator, en vele leesconsulenten vliegen in en uit. Zij doen hun werk deels op kantoor en deels op de scholen in de gemeente Kampen.  
Volgende week lees je hier wat leesconsulent Anne van Laar allemaal doet. Ook zij heeft bijzonder leuk werk! Stiekem ben ik jaloers op de hoeveelheid kinderboeken die zij voor haar werk mag lezen…

 

Tips van Dieuke:

 

#BlijfThuisBlijfVeilig