Klik & Tik, dé gratis internetcursus voor beginners

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Winkelen, vakanties boeken, bankzaken regelen en informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet goed weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik, de basis

We beginnen bij het begin en gaan dan stap voor stap verder. U leert een computer aanzetten, typen, tekst aanpassen en een e-mail opstellen. We gaan het internet op en gaan in op zoekmachines, websites, formulieren invullen en downloaden. Tenslotte kijken we naar het veilig gebruiken van social media, zoals Facebook.

De filmpjes in de cursus laten zien hoe het werkt en daarna kunt u zelf gaan oefenen.

Dit alles doen we in een veilige oefenomgeving van Oefenen.nl. We werken in kleine groepjes met veel begeleiding.

Aan de slag

De cursus Klik & Tik, de basis is onderdeel van Oefenen.nl. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
1. Het internet op
2. Websites bekijken
3. Zoeken met een zoekmachine
4. Invullen en aanvragen, formulieren
5. E-mailen
6. Downloaden

• Cursus Klik & Tik, de basis
  • Vanaf 4 februari, op de dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur, 5 lessen.
  • Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216 in De Stadskazerne
  • Gratis, aanmelden via de balie of bel onze cursusleider Joop Schulte: 038 - 333 1828
  • Iedereen die internetvaardig wil worden. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Bekijk hier een korte video met uitleg:

Basisvaardigheden KlikEnTik beeld