Yoleo: Gratis lezen en punten sparen om te spelen

Heeft je kind moeite met lezen? Dan wijzen wij je graag op Yoleo! Dit is een mooie manier om het lezen te oefenen. Gratis voor jeugdbibliotheekleden, en het jeugdlidmaatschap van de bieb is ook gratis!

Wat is yoleo?

Yoleo is een website die (een selectie) boeken digitaal aanbiedt. De boeken worden voorgelezen en kinderen kunnen het meelezen op hun eigen tempo. Ze zien de letters op het scherm en een balkje wijst aan waar je bent.

Kinderen kunnen boeken lezen op de computer of tablet, en daar punten mee verdienen. Uiteraard kunnen kinderen daar weer allerlei leuke dingen mee doen, zoals het inrichten van een kamer.

1911Yoleo

Hoe log je in op yoleo?

• Ga naar www.yoleo.nl
  • Klik op ‘Ik wil lezen’.
    • Klik op ‘ja’ als je al een inlog hebt.
    • Klik op 'nee' als je nog niet eerder bent geweest.
      • Vul de gegevens in.
      • Klik ook de rondjes aan van voorwaarden, toestemming en bibliotheek.
    • Je ontvangt een email met een activatielink. (check de spambox). Klik op de link en vul nogmaals je gebruikersnaam en wachtwoord van yoleo in. Volg de stappen op het scherm. Let op: krijg je de registratiemail niet, mail naar met de vraag of ze de aanmelding willen voltooien. Noem dan ook de gebruikersnaam die je hebt aangemeld bij yoleo.
    • Dan zie je het venster van de bibliotheek, vul je bibliotheeknummer en wachtwoord in. (Dit is het wachtwoord dat hoort bij de bibliotheekpas. Dit is het wachtwoord waarmee je ook kunt inloggen op www.bibliotheekkampen.nl , of in de app. Wachtwoord kwijt? Meld je bij de bibliotheek.)
    • Je lidmaatschap wordt nu gecontroleerd. Zodra het in orde is onthoudt de computer je koppeling met de bibliotheek.

Nu kun je aan de slag: zet leuke boeken in de boekenkast en lezen maar!

Meer info over inloggen via de bibliotheek: https://yoleo.nl/help