Nieuws uit de Bibliotheek

Oproep voor Poëzie Verbeeld

‘Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan’

[H.Marsman]

 1906PoezieVerbeeld

Dit is een oproep aan alle vissers, brandweermannen- en vrouwen, roeiers, badmeesters-en juffen, zeilers, zeeverkenners, wandelaars, dromers, waterskiërs en vlottenbouwers: zoek een gedicht of schrijf er zelf één.

In navolging van Marsman zoeken we gedichten over water, rivieren, zeilen, vissen, bootje varen, pootje baden, uiterwaarden, wolkenluchten, regendouches, laarzenpaden, ganzenveren en zwemmen leren.

 

Bibliotheek Kampen gaat samen met kunstenaars en videomakers van stichting ARTicipatie 7 gedichten verbeelden in video. Deze 7 video’s zullen te zien zijn via Hanzebankjes in Kampen rondom de Stadskazerne.

Op deze Hanzebankjes zitten scanplaten met een NFC chip ingebouwd. Wanneer hier een mobiele telefoon bij wordt gehouden zal de video op de telefoon worden afgespeeld.

 1906 NFC scan

In februari 2020 zullen de video’s op passende wijze worden ‘gedoopt’ en is de permanente tentoonstelling ‘Poëzie verbeeld’ officieel geopend.

 

Daarom, duik in de wereld van het gedicht, laat het stromen, en stuur ons uiterlijk 15 juli 2019 woorden als water via .

 

logo articipatie 1

Foto: Suzanne van Duijn