Goeie opkomst WO2 café

Woensdag 17 april vond in Café Paatje in de Stadskazerne het WO2 Café plaats. RTV Oost maakte samen met Historisch Centrum Overijssel (HCO)  een tour langs 15 bibliotheken in Overijssel om verhalen uit en over de Tweede Wereldoorlog te verzamelen. Ook objecten en materialen waren van harte welkom.

Als opmaat naar de viering van 75 jaar vrijheid in Overijssel, volgend jaar, werden in vijftien verschillende plaatsen in onze provincie verhalen opgehaald. "Boven verwachting", zegt Ewout van der Horst van het HCO daar over. "Het heeft echt heel veel indrukwekkende verhalen opgeleverd. Daar kunnen we volgend jaar nog heel veel bijzondere dingen mee doen."

Stadsarchief Kampen, Historische Vereniging Jan van Arkel, en vele Kampenaren hebben een mooie bijdrage kunnen leveren. Ernst Hupkes (TeKampen), Herman Broers en het Stadsarchief Kampen stelden materialen beschikbaar voor tentoonstelling in displays.

RTV Oost filmde en maakte ook audio-opnames van diverse gesprekken.

Beluister hier een gesprek van verslaggever Bart Kieft vanuit het WO2 Café. (klik)

Lees hier het artikel: De stoel van Seyss-Inquart als besmet klapstuk in WO2 Cafe Kampen

Foto's: Marcel Mentink, Rijnbrink

1904 WO2Cafe MarcelMentinkRijnbrink 2