Human Library: Lees Yousef, vluchteling uit Syrië

Ga in gesprek met Levende Boeken!
Zaterdag 23 maart vanaf 13:30 uur -> Human Library NL in Bibliotheek Kampen

Bijvoorbeeld met een adoptiekind, homoseksueel, ex jehova's getuige, veganist of met Yousef, vluchteling uit Syrië:

1903 HumanLibrary Yousef

Waarom is dit levende boek gevlucht en hoe bouwt hij zijn leven, ondanks het verlies van familie, vrienden en een toekomst in zijn geboorteland, weer op? Door alle ervaring die dit boek opdeed, leerde hij dat iedereen van toegevoegde waarde kan zijn voor Nederland, ongeacht afkomst. Dit doel streeft Yousef ook na, bijvoorbeeld door het volgen van een studie.

Ook licht het boek toe hoe volgens hem de media vaak nepnieuws over vluchtelingen verspreiden. Deze informatie is mogelijk gemanipuleerd, zodat een verkeerd beeld kan ontstaan. Door dit boek te lezen, krijgt u een kijkje in de ervaringen van een vluchteling, het aardingsproces in een nieuw land met een andere cultuur en in de dilemma’s die hierbij komen kijken.