Nieuws uit de Bibliotheek

Human Library Kampen zoekt vrijwilligers!

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten.

Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bij de Human Library staan ‘levende boeken’ centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering.


Onder andere een vluchteling, een transgender, een veganist, een adoptiekind en iemand met een eetstoornis zitten zaterdag 23 maart klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

 

1902 HumanLibraryVrijwilligers

 

Human Library Kampen zoekt vrijwilligers!


Om dit in goede banen te leiden, zoekt de organisatie van de Human Library Kampen nog ongeveer zes enthousiaste, nieuwsgierige mensen (18+) met een open blik en een groot hart. Vrijwilligers (18+) die bij willen dragen aan dit evenement.

Geïnteresseerden zijn op zaterdag 23 maart van 11.30 tot 18.00 uur beschikbaar en kunnen zich aanmelden via een email naar Diana de Groot ()

Voorafgaand aan de Human Library is er op donderdagavond 14 maart een voorbereidingsbijeenkomst. Dan maak je kennis met de ‘boeken’ en ontvang je verdere instructies. Het is belangrijk dat je hierbij ook aanwezig bent.

 

1804 HL logo black letters