Nieuws uit de Bibliotheek

Wethouder van der Sluis leest voor

190130 uitreiking cadeaupakket

Woensdagochtend was het feest tijdens de BoekStartochtend! Wethouder van der Sluis reikte samen met BoekStartcoach Irma Hollander een cadeaupakket uit aan de gelukkige vinders van de Gouden Wikkels: Fien (1 mnd)  Logan (7 mnd) en Amy (1mnd). Hij nam bovendien de tijd om even lekker bij de kleintjes op het kleed te kruipen en 2 boekjes voor te lezen. Het was duidelijk dat hij ervaringsdeskundige is op dit vlak, want het werd samen met de kinderen en hun ouders erg gezellig.

 

De Gouden Wikkel-actie is een landelijk initiatief in het kader van 10 jaar BoekStart. BoekStart wil ouders stimuleren om al op jonge leeftijd te beginnen met voorlezen. Dit is van groot belang voor de taalontwikkeling en erg goed voor de band tussen ouder en kind. Dit laatste was ook de boodschap die de wethouder na afloop van het voorlezen aan de aanwezige ouders meegaf: voorlezen is een gezellig moment met je kinderen. Hij refereerde daarbij aan de ervaringen die hij heeft met voorlezen aan zijn eigen kinderen. 

 190130 wethouder vd Sluis leest voor 2

De BoekStartochtenden in de Stadskazerne (Johan van Mulkenzaal) zijn gratis en voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar, en iedereen is van harte welkom, ongeacht welke taal je spreekt. Er wordt voorgelezen door medewerkers van één van de kinderopvangorganisaties uit de gemeente Kampen, kinderen spelen met speelgoed van Speel-o-theek 't Hobbelpaard en voor de ouders is er natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. De Bibliotheek heeft ook een BoekStartcoach (Irma Hollander): zij houdt spreekuur in de Stadskazerne en het Kulturhus in IJsselmuiden, maar kan ook op afspraak ouders van persoonlijk advies voorzien over lezen met hun baby, dreumes of peuter.

 1901 FB icon

BoekStart Kampen heeft op Facebook nu ook een eigen groep waar (voor)leestips, nieuwtjes, spelletjes en ervaringen worden gedeeld, zodat ook online het gezellige contact wordt doorgezet. Klik hier om direct naar de Facebook-groep te gaan.