Brigitte Wolthuis nieuwe Stadsdichter van Kampen

Tijdens een gezellige avond vol spanning en humor werden de drie finalisten (Brigitte Wolthuis, Tjitske Buwalda en Berber Bouma) door theaterduo Wim Schluter en Marieke van Bolderen, in de rol van rechercheurs Poëtische Opsporingsdienst Regio IJsselmond, stevig ondervraagd tijdens de speurtocht naar 'De Derde Dichter'.

3finalisten
De jury, bestaande uit Annette Schol, William Hartman en Iris Boter, had de moeilijke taak om vooraf uit alle inzendingen anoniem de drie finalisten te selecteren, en op de avond zelf ook door de presentatie te bepalen wie de titel van Stadsdichter van Kampen mag dragen.
We feliciteren Brigitte Wolthuis van harte met haar nieuwe titel als 'De Derde Dichter', Stadsdichter van Kampen!

Wegens ziekte moest de plaatshoudende Stadsdichter Ilja Alberts helaas verstek laten gaan, maar haar voorganger, de eerste Stadsdichter van Kampen, Bas Nijhof was aanwezig en ontving een dichtbundel met daarin alle stadsgedichten die tot nu toe zijn gemaakt.

BasNijhof

Brigitte Wolthuis zal de komende jaren op regelmatige basis haar visie op de stad Kampen laten zien in gedichten die in Weekblad de Brug worden gepubliceerd.

plank

Foto's: Richard Tennekes