Resultaten 1 - 10 van 94

2002 OpeningZwerfboekstationReijersdam

Feestelijke opening met veel kinderen en plezier

Binnen één week zijn er twee zwerfboekenstations geopend in Brunnepe. Na het station in het groen van het Voedselpark is nu ook een station in wijkcentrum Reijersdam geopend. Deze is geplaatst in een leeshoek met laptop en printer. De zwerfboekenkast is gericht op de jeugd die hem dan ook officieel mochten openen. De kinderclub van Reijersdam haakte in op deze activiteit.

Bibliotheek
Waar bij De Groene Brunneper een oude telefooncel kleurrijk is omgebouwd tot zwerfboekenstation (zie onderaan), daar is het zwerfboekenstation in Reijersdam een kast die rechtstreeks uit de bibliotheek lijkt te komen. Die heeft de kast ook gesponsored en van boeken voorzien, die nu mogen gaan zwerven.

De doelen komen veelal overeen met die zoals eerder beschreven bij het Voedselpark. De situering is geheel anders. Waar je bij De Groene Brunneper buiten kunt lezen in het groen, daar kun je bij Reijersdam binnen zitten op een sofa. Het wijkcentrum heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een computer- en printvoorziening aan te bieden voor de kinderen – en de wijkbewoners natuurlijk.

6987E927 7C00 4A1F 962E 82218085C015

Biebbingo
Joop Schulte en Irma Hollander (Bibiliotheek Kampen) verwelkomden alle kinderen samen met Tamara Pietersz (wijkverbindster gemeente Kampen) en Juliëtte van Ommen (Boemerang Brunnepe). Eerst werd er een spannende biebbingo gespeeld. Op een papier met afbeeldingen van boeken, verschenen sommige daarvan op een scherm en die konden dan weggestreept worden. Tussen de boeken stonden logo’s van biebactiviteiten waarover werd verteld.

Greetje Hagenbeuk won de bingo en daarmee een jaarabonnement van de bibliotheek. Samen met drie andere vrijwilligers verzorgt zij elke woensdag de kinderclub bij Reijersdam. Inclusief voorlezen! Het belang daarvan kenden ze al. Nu kan ook het zelf lezen gestimuleerd worden met de gratis boeken uit het zwerfboekenstation. De boeken kunnen nu vanuit meerdere hoeken van Brunnepe gaan zwerven.

Bron: https://kampernieuws.nl/zwerfboekenkast-reijersdam/

Op 12 februari organiseerde de Bibliotheek Kampen, in de Van Mulkenzaal in de Stadskazerne, het Kamper Junior Dictee voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Opening watergedichtenroute Poëzie Verbeeld

Een beetje een geheimzinnig gezelschap verzamelde zich afgelopen zaterdagmiddag in de hal van de Stadskazerne. Sommige hadden een lege plastic fles onder hun arm geklemd. Allen hadden een mobiele telefoon in de aanslag. De jassen bleven aan. Het werd voller en voller in de hal, bijna zeventig mensen waren er en er paste eigenlijk niemand meer bij. Mensen die gewoon naar de bieb kwamen om boeken te halen keken verbaasd om zich heen, wat was hier aan de hand?

Vera Faber van basisschool Ichthus uit IJsselmuiden en Eva van Ham van De Marnixschool uit Kampen hebben in Kampen de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond, op twee woensdagmiddagen, plaats in de Stadskazerne. Het betrof hier de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de kwartfinale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Onze afdeling 'Spannend' is voor sommigen een stukje spannender gemaakt: Op veler verzoek hebben we namelijk alles in 1 alfabet gezet, wat betekent dat alle genres bij elkaar staan, geordend op schrijver.

Alle westerns, thrillers, detectives, fantasy, horror, avontuur, oorlog & verzet en sciencefiction staan hiermee kriskras door elkaar, maar geordend op schrijver.

Wie is het meest vertrouwd met Kamper gezegdes? Welke deelnemer raadt als eerste het missende woordje in een Kamper liedje?

En waar is toch die foto in Kampen gemaakt? Tijdens de 'Pubkwis op zien Kampers' draait het om kennis over de Kamper taal en over waar die gesproken wordt.

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek Kampen organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

Woensdag 5 februari wordt het nieuwste kinderzwerfboekstation in de gemeente Kampen geopend door Jeugdburgemeester Franco Koelewijn. Hij zet hiermee de teller van officiële Kinderzwerfboekstations in Kampen, IJsselmuiden en Wilsum op twaalf stuks.