Resultaten 1 - 10 van 70

In en bij basisschool OJS het Scala genoten jong en oud gisteren samen van diverse moderne technieken. 's Ochtends mochten leerlingen van groep 7 en 8 van het Scala samen met oudere wijkbewoners op digitale ontdekkingsreis en lieten robotjes dansen, 'tekenden' met 3D-pennen en speelden piano met bananen. 's Middags waren de activiteiten voor iedereen toegankelijk.

We hebben Onno Blom uitgenodigd in het kader van Nederland Leest, waarvoor deze bekende biograaf van Jan Wolkers een bloemlezing heeft samengesteld uit het werk van die laatste.

Maar, Onno Blom is de laatste tijd vooral op televisie te zien rondom die ándere grote kunstenaar: Rembrandt van Rijn

In Café Paatje werden donderdag 7 november 15 handtekeningen gezet onder een convenant tussen gemeente, Bibliotheek en schoolbesturen. Hiermee tekenden alle besturen voor PO (primair onderwijs) uit de gemeente Kampen, het Pieter Zandt College, de gemeente en de Bibliotheek voor een geletterde gemeente, waarbij zij beloven zich er gezamenlijk voor in te zetten dat alle kinderen in Kampen de kans krijgen op te groeien in een taalrijke omgeving.

Opening schoolbibliotheek op de Prs. Julianaschool in ’s Heerenbroek

Door de oudste en jongste leerling werd vrijdag 1 november de fonkelnieuwe schoolbibliotheek op de Prs. Julianaschool geopend. Voor ouders en leerlingen was dit het officiële startmoment van de samenwerking tussen school en openbare bibliotheek: de Bibliotheek op school

Krijg jij, als enthousiaste leesexpert, alle kinderen met plezier aan het lezen?

Voor een zwangerschapsvervanging zijn wij met spoed op zoek naar een enthousiaste collega voor ons team leesconsulenten.

In het muziekconcert ‘Letter voor Letter' worden de mooiste Nederlandstalige liedjes gezongen door Rene Karst en Carola Smit. Het is een feestelijke avond boordevol mooie muziek en ontroerende verhalen over hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en hoe je daarbij geholpen kunt worden.