Resultaten 1 - 10 van 176

Stilstaan bij de vrijheid mag niet worden vergeten. Bevrijdingsfestival Overijssel kan niet doorgaan in de oude variant, maar stilstaan bij de vrijheid en de vrijheid vieren gaat zeker door. Om dit toch samen te kunnen doen heeft Bevrijdingsfestival Overijssel speciale raamstickers gemaakt van de drie mooiste ingestuurde vrijheidsgedichten. Deze raamstickers zijn gratis mee te nemen als je een reservering op komt halen (op=op!).

VV4VV

VV2VV3

In de Bibliotheek in de Stadskazerne groeit al maanden ons kunstwerk Verhalenhotel ter ere van ons 100-jarig bestaan, en jij kunt hier ook aan meebouwen. Het Verhalenhotel groeit groter en voller, met jullie verhalen over de bieb. Wat vind jij leuk aan de bieb? Hoe ziet de bieb eruit over 100 jaar? Wat is je lievelingsboek? Bouw, knutsel, schrijf en teken jouw verhaal en lever het in bij de bieb. Kunstenares Karin Gerfen geeft jouw verhaal dan een plekje in het kunstwerk Verhalenhotel. Hoe gaaf is dat!

collages800x800

Het Beste van Kampen

Als culturele organisatie zijn wij partner van Het Beste van Kampen, het initiatief dat zich inzet om cultuur en plussers (55+ tot 100+) samen te brengen om op een creatieve manier de leefbaarheid te vergroten en sociale interactie te verbeteren. Dit doet Het Beste van Kampen door de samenwerking op te zoeken met professionele partners en enthousiaste particulieren/verenigingen. Het Beste van Kampen biedt haar expertise aan om nieuwe en bestaande projecten succesvol te maken. Versterken, inspireren, verbinden,

muziekcollage800x800

Samenwerking

Het Beste van Kampen is een samenwerking tussen WIJZ Kampen en SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Bibliotheek en Quintus). Door deze unieke samenwerking hebben we op heel veel plekken in Kampen onze wortels en werken we vanuit een grote achterban. Door de uiteenlopende kennis en ervaring van al deze organisaties hebben we heel veel te bieden! Voor de uitvoering van het Beste van Kampen hebben we financiële bijdragen gekregen van de gemeente Kampen, ZonMw, Fonds voor Cultuurparticipatie, RCOAK, Provincie Overijssel, Cultuurfonds Kampen en het Oranjefonds.

Volgen

Het Beste van Kampen is te volgen op Facebook en Instagram.

BestevanKampen

Wat een geweldige lezing gaf Matthijs van Boxsel gisteren bij ons in De Stadskazerne over zijn nieuwste boek Topografie van de domheid. Hij overspoelde ons met weetjes, feiten en anekdotes.

Door een technisch mankement hebben de live-kijkers het begin gemist, maar goed nieuws voor iedereen: We hebben de hele lezing opgenomen!

Kijk hem hier terug: