Resultaten 1 - 10 van 224

Welkom in Café Paatje!

Kom binnen en voel je thuis.  Tot 1 september is Café Paatje een huiskamer. Voor alle inwoners uit de gemeente Kampen. Vluchtelingen uit Oekraïne, bewoners van de noodopvang van het COA, jong en oud. Om te spelen, de krant te lezen, te kletsen en elkaar te ontmoeten.

In Paatje is ook de expositie Droomwerk te zien, met kunst van vijf Kamper kunstenaars.

Kletsen en plezier maken mag hier. Werken en studeren kan hier natuurlijk nog steeds. Zoek je meer rust? Zoek dan een werkplek in een andere ruimte van de Stadskazerne. Op de 2e verdieping naast de lift is een rustig plekje gemaakt. Neem gerust een krantje mee, maar breng die dan ook weer terug.

Let op elkaar en zorg goed voor de boeken, de kunst, spelletjes en andere spullen. Zie je iets wat niet goed gaat? Laat het weten aan de mensen van de Bibliotheek.

Foto Paatje

Gratis koffie en thee, giften welkom

Pak een lekker kopje koffie of thee. Deze zomer is dat gratis. We vinden het heel fijn als je wat kunt bijdragen. Doe een bedrag in de pot of scan de QR-code. Misschien wil je wel geld voor koffie en thee doneren?

Volg deze link om één kopje koffie te doneren (€1,50): https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=HYzYPmpZQ8Oaxlm8YPOPjg&qsl_reqcnt=1

Volg deze link om 5 kopjes koffie te doneren (€7,50): https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=-hXVF4pGThmAUzVnEOuJNA

Ласкаво просимо до кафе Паатьє!

Заходьте і відчуйте себе як вдома. До 1 вересня кафе Паатьє – це вітальня. Для всіх жителів муніципалітету Кампен. Біженці з України, мешканці аварійного притулку COA, молоді та старим людям. Щоб пограти, почитати газету, поспілкуватися і познайомитися.

Виставку Droomwerk також можна побачити в Паатьє, де зображено п’ять художників Kamper.

Тут дозволено спілкуватися та розважатися. Ви, звісно, ​​ще можете працювати і вчитися тут. Ви шукаєте більше? Спокою? Тоді шукайте робоче місце в іншому відділі Міської казарми. На 2 поверсі біля с ліфта зроблено тихе місце. Ви можете взяти з собою газету, але тільки один екземплар.

Дбайте один за одним та за книгами, мистецтвом, іграми та іншими предметами. Якщо ти бачиш, що щось не так? Дай знати людям з бібліотеки.

Візьміть смачну чашку кави або чаю. Цього літа це безкоштовно. Ми дуже вдячні, якщо ви можете зробити свій внесок. Покладіть кількість в горщик або відскануйте QR-код. Можливо, ви хочете пожертвувати гроші на каву та чай?

Welcome in Café Paatje

Until September 1, Café Paatje is a living room. For all residents of the municipality of Kampen. Refugees from Ukraine, residents of the COA shelter, young and old. To play, read the newspaper, chat and meet each other.

The Droomwerk exhibition can also be seen in Paatje, with art by five artist from Kampen.

Chatting and having fun is allowed here. You can of course still work and study here. Are you looking for more peace? Then look for a workplace in another area of the Stadskazerne. A quiet spot has been created on the 2nd floor next to the elevator. Feel free to bring a newspaper, don’t forget to bring it back.

Watch each other and take good care of the books, art, games and other items. Do you see something that isn't right? Let the people of the library know.

Coffee and tea are for free this summer. Maybe you can donate a little money? We would really appreciate that.

Lees hier ons jaarverslag over 2021. Bieb Bieb Hoera! In 2021 bestonden we 100 jaar en dat kan echt niemand ontgaan zijn. De eerste maanden van het jaar waren we nog in een lockdown door Corona en moesten we net als in 2020 een groot beroep doen op ons improvisatievermogen. In het najaar mochten wij toch openblijven en hebben we heel veel mensen kunnen helpen met vragen over de Corona-checkapp, DigiD en boosterprikken. Fijn dat dit kon, maar we hopen dat 2022 toch vooral een normaal jaar wordt. Heel veel plezier met het lezen van ons jaarverslag.

Vragen over digitale overheid, wonen, welzijn of zorg? Kom naar het Informatiepunt.

Elke dinsdag van 10.00-12.30 uur en donderdag van 13.00-15.30 uur.

Groot feest op de eerste ochtend na de voorjaarsvakantie met 2 bijzondere gasten: Bianca en Barbara Boekeman uit Boekenburg in een prachtige boekenjurk (Adventura, coordinatie door Quintus)!

Wethouder Jan Peter van der Sluis las voor uit zijn favoriete jeugdboek (De Kameleon). Ook de voorleeskampioen van de school las een stukje voor. Daarna was er een gezamenlijk boekenlied en officiële handeling door wethouder van der Sluis.

Dezelfde dag nog kregen de klassen uitleg over de schoolbibliotheek, het lenen en het kiezen van een boek dat bij je past door leesconsulent Kirsten Polman. Ook de rest van de week staat in het teken van lezen en taal: Met onder andere voor elke klas een workshop van Quintus in samenwerking met de Bibliotheek.

Lees verder op Brugnieuws: https://www.brugnieuws.nl/nieuws/algemeen/252902/opening-schoolbibliotheek-op-hbs-rehoboth-ijsselmuiden

028406f1 b6e7 4132 b1ca 339128326391

750c0804 1bbb 4eba b38f 8822854c98cc

c80cd54f f477 4bbd bd9e 887d7464fc08

814890e9 8cd2 49ee 84ad 13132a5af6b4

ec339018 11a0 431a 8818 6eaa7b2461d6

Passend Lezen is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe app: De Passend Lezen-app. De huidige Daisylezer-app was al enige tijd aan vervanging toe. Daarom zal de nieuwe app op den duur de Daisylezer-app gaan vervangen.

Maandagochtend 28 februari is de Kieskeet op de markt van Kampen te vinden. De kieskeet is een keet op wielen met daarbij een kleine route met prikkelende vragen. Bezoekers van de markt van Kampen worden uitgenodigd om na te denken over de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Bent u van plan te stemmen? Is uw stem de moeite waard? Bij de kieskeet kunt u ter plekke alvast uw stem laten horen.