Resultaten 1 - 10 van 193

Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? 
Praat, denk en doe mee!

In ‘Café de Gelijkheid’ kun je meedenken, -praten en -doén. Dit tijdelijke praatcafé op het plein voor de Bibliotheek is drie maanden lang de plek om in gesprek te gaan over ongelijkheid in Kampen. Ongelijkheid in bijvoorbeeld onderwijs, op de woningmarkt, in het werk. Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? 

Er zijn al door verschillende mensen belangrijke thema's ingebracht. Deze zijn te bekijken in het Café, tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.  Wil je samen met ons aan de slag met deze thema's, kom dan naar de actie-avonden. 

Actie-avonden


Maandagavond 25 oktober gaan we kiezen aan welke vorm(en) van ongelijkheid in Kampen wij met elkaar iets willen doen. Samen gaan we mogelijke oplossingen bedenken. Het wordt een avond vol inspirerende voorbeelden en grote ideeën. Als we een miljoen euro zouden hebben, wat zouden we dan aan ongelijkheid in Kampen kunnen doen? En hoe kunnen we klein en creatief met weinig geld aan een oplossing werken?

Eén week later, maandagavond 1 november werken we de concrete actie verder uit. Zodat we in november samen aan de slag kunnen om een vorm van ongelijkheid in Kampen tegen te gaan. 
Alle opbrengsten van het ‘actieonderzoek’ van Café de Gelijkheid schrijven we op en geven we aan de politieke partijen van Kampen. Dat doen we op een feestelijke slotavond, woensdag 24 november. Uiteraard met een lekker hapje en drankje.

 

Gratis tickets:

 

 

Tijdens de zomermaanden hanteerden we de zomeruitleentermijn van 6 weken. Per 1 september is de standaard uitleentermijn weer ingesteld. Wat betekent dit voor u?

  • Jeugd lidmaatschap: 3 weken
  • Standaard lidmaatschap: 3 weken
  • Top lidmaatschap: 4 weken

 

Nooit meer te laat

Wilt u een seintje wanneer het tijd is om uw boeken in te leveren? Neem dan een top lidmaatschap. Per e-mail of sms ontvangt u dan van ons een notificatie.

Nog geen lid? Regel het hier

Lidmaatschap aanpassen? Regel het online zelf via 'Mijn Bibliotheek' of neem contact op met onze klantenservice: 038-3312101,