Resultaten 1 - 10 van 182

Wat een geweldig feestje vierden we vanmiddag in Kulturhus IJsselmuiden. Zo'n veertig kinderen en hun ouders hadden dikke pret met de opening van het allernieuwste KinderzwerfboekStation dat geopend werd door niemand minder dan Igor Krulsnor, die zelfs een hele goochelvoorstelling bracht.
Het station is officieel geopend en voor iedereen te bezoeken tijdens de openingstijden van het Kulturhus.

kinderen openen KZBstation

 

Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken zijn boeken die voor alle kinderen te lezen zijn. Je mag ze gratis meenemen, lezen, en daarna weer verder laten zwerven. Je kunt ze netjes terugbrengen naar een kinderzwerfboekstation, of verstop een boek waar een ander het kan vinden. :-) Ga je op vakantie? Neem een kinderzwerfboek mee, en laat het op je vakantie-adres verder zwerven!

Alle informatie over kinderzwerfboeken vind je op http://www.kinderzwerfboek.nl

 

 

Je zult toch zo'n assistent hebben.... ;-)

 

kinderenoptrap

 

Ontdek de KinderzwerfboekStations met de Fietspuzzeltochten

Er zijn in de gemeente Kampen nog véél meer KinderzwerfboekStations, en een heleboel daarvan doen mee aan de Fietspuzzeltochten van Bibliotheek Kampen. Wil je ze ontdekken? Spring op je fiets en doe 1, 2, 3 of alle 4 de nieuwe fietspuzzeltochten!
Je vindt de routes in het gratis Zomer-Doe-Boek van de bieb. Deze kun je ophalen bij o.a. de Bibliotheek in IJsselmuiden en in Kampen, en ook bij de Zwembieb in Sportfondsenbad De Steur en bij de Beachbieb bij Paviljoen Hanzezicht. En natuurlijk bij alle KinderzwerfboekStations die meedoen :-)

 

Zomer-Doe-Boek

In het Zomer-Doe-Boek vind je niet alleen de fietspuzzeltochten, maar ook een prentenboekenspeurtocht, woordzoekers, leesbingo en nog VEEL meer leuke dingen voor een te gekke zomer!

Hulp bij vragen over de overheid, zorg, welzijn en wonen

Donderdag 24 juni is het nieuwe Informatiepunt in de Bibliotheek Kampen officieel geopend. Het Informatiepunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Bijvoorbeeld met een brief of een e-mail van de overheid waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. Wist je dat 4 miljoen mensen in Nederland zulke brieven lastig vinden? 

Bij het Informatiepunt helpen vrijwilligers en medewerkers van WijZ Welzijn Kampen en de Bibliotheek je met het vinden van informatie op internet. Of ze helpen bij het maken van een afspraak. Het Informatiepunt is open op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Je bent welkom zonder afspraak. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. Je kunt ook bellen naar 038-85 15 720. Dat kan ook buiten de twee openingsmomenten van het Informatiepunt in de bieb.  

 

IMG 3220 WEB

 

Als eerste vragenstellers waren een meneer van Dijk en een mevrouw van Dijk uitgenodigd. Geen familie van elkaar. Wel de meest voorkomende achternaam in Kampen. ‘Omdat het Informatiepunt er is voor iedereen in de gemeente Kampen,’ aldus Anne Marth Kuilder, ‘Alle mensen met andere achternamen zijn natuurlijk ook van harte welkom!’

De eerste vraag bij het Informatiepunt werd gesteld door mevrouw van Dijk. Ze wilde graag advies bij het kiezen en installeren van een corona-melder-app. Ze werd vakkundig en vriendelijk geholpen door Gerard Wessels, vrijwilliger van het Informatiepunt, die erna ook de vraag van meneer van Dijk over computercursussen naar tevredenheid wist te beantwoorden. 

Margriet Last van WIJZ Welzijn Kampen: “Al die brieven, moeilijke woorden, afkortingen en zaken die mensen soms moeten regelen zijn gewoon heel ingewikkeld. Ik ben trots op de samenwerking met de Bibliotheek. Samen kunnen we heel veel vragen van inwoners van Kampen beantwoorden en mensen goed helpen. We waren al even begonnen, maar nu mag iedereen het weten; kom naar de bieb met je vragen!”.  

Waar: Bibliotheek Kampen, 1e etage, Oudestraat 216

  • dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur
    • donderdag van 13.00 tot 15.30 uur

Of bel maandag t/m vrijdag, 9.00 – 17.00: 038-85 15 720

 

IMG 3225 WEB

Wil je beter Nederlands leren? Wil je beter leren lezen en schrijven?

Maak een afspraak met het Taalpunt.

 

We helpen je gratis en graag.

Het Taalpunt is er voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

 

Bel voor een afspraak
voor al je (taal)vragen:

06-42 123 144

 

De spreekuren zijn op:
woensdagen van 10-12 uur
en vrijdagen van 17-19 uur

 

Waar

In de bibliotheek, 1e etage.

 

taalpuntKampengordijn

Ik ♥ de bieb, want....

In februari, toen we officieel 100 jaar bestonden, vroegen we jullie deze slagzin af te maken, en dat hebben we geweten! We hebben heel veel inzendingen mogen ontvangen, dank julie wel daarvoor!
Wat rijmt er allemaal op 'bieb', of op 'want', of...moet een slagzin eigenlijk rijmen?

De tien kandidaten van de Provinciale Finale Overijssel van de NVW gaan het tegen elkaar opnemen op 18 mei van 10.45 – 12.00 uur. Dit gebeurt in een live-uitzending waarbij fragmenten uit vooraf opgenomen voorleesfilmpjes worden getoond.

Dan wordt onthuld wie de provinciale winnaar is en doorgaat naar de landelijke finale op 26 mei in Utrecht. 

Jullie kunnen de wedstrijd live meekijken via deze link: https://kijknulive.nl/voorleeswedstrijdov/

Alvast heel veel kijkplezier!

Schermafbeelding 2021 05 17 om 11.25.23

Stilstaan bij de vrijheid mag niet worden vergeten. Bevrijdingsfestival Overijssel kan niet doorgaan in de oude variant, maar stilstaan bij de vrijheid en de vrijheid vieren gaat zeker door. Om dit toch samen te kunnen doen heeft Bevrijdingsfestival Overijssel speciale raamstickers gemaakt van de drie mooiste ingestuurde vrijheidsgedichten. Deze raamstickers zijn gratis mee te nemen als je een reservering op komt halen (op=op!).

 

VV4VV

VV2VV3

In de Bibliotheek in de Stadskazerne groeit al maanden ons kunstwerk Verhalenhotel ter ere van ons 100-jarig bestaan, en jij kunt hier ook aan meebouwen. Het Verhalenhotel groeit groter en voller, met jullie verhalen over de bieb. Wat vind jij leuk aan de bieb? Hoe ziet de bieb eruit over 100 jaar? Wat is je lievelingsboek? Bouw, knutsel, schrijf en teken jouw verhaal en lever het in bij de bieb. Kunstenares Karin Gerfen geeft jouw verhaal dan een plekje in het kunstwerk Verhalenhotel. Hoe gaaf is dat!