Resultaten 1 - 10 van 160

Op 9 februari 2021 is het precies 100 jaar geleden dat de Openbare Leeszaal en Bibliotheek voor het eerst haar deuren opende voor het publiek en dat wordt gevierd! Voor iedereen in de gemeente Kampen, jong en oud heeft Bibliotheek Kampen leuke, mooie en bijzondere activiteiten in petto. Dat hun deuren nog even gesloten moeten blijven vanwege corona weerhoudt ze er niet van dit jubileum uitgebreid te vieren.
'We zetten graag onze trouwe lezers en bezoekers en samenwerkingspartners in het zonnetje, bedanken de vele mensen die ons wekelijks ondersteunen als vrijwilliger en wisselen met iedereen verhalen uit over de Bibliotheek vroeger, nu en straks over nog eens 100 jaar. Ik hoop dat u 100 jaar Bibliotheek Kampen met ons samen komt vieren. En met alle verhalen die u met ons deelt gaan we iets bijzonders doen…,' zegt directeur Annette Schol glunderend.

We hebben hele mooie gedichten ontvangen. Gedichten over samen zijn. De één haalt er troost uit, de ander speelt graag samen. En samen zijn we sterk!

Wat was het moeilijk om te kiezen! We kunnen jullie vertellen dat we de volgende winnaars hebben:

1. Op de eerste plek staat Emma met 'Samen spelen in de sneeuw'. Naast het mooie gedicht vinden we de illustratie echt prachtig!

2. Meike en Ivan delen een tweede plek! Meike heeft 2 elfjes geschreven (een 22-je) en op een originele manier 'opgeschreven'. Ivan heeft prachtig omschreven hoe hij samen zijn ervaart.

3. Op de derde plek staat Stijn. Stijn verwerkt een krachtige boodschap in zijn gedicht!

Van harte gefeliciteerd!

Tekst en illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen en Uitgeverij Gottmer.

FOTOWEDSTRIJD

Wat een mooie foto's zijn er ingestuurd voor onze Fotowedstrijd die we op onze Facebook- en Instagrampagina's hielden! We zagen hele gezellige voorleesmomentjes, met knuffels, huisdieren of broers en zussen. Foto's waarop in gekke posities wordt gelezen en foto's die zo in een folder kunnen!

We hebben geselecteerd op een voorleesmoment. De volgende foto's hebben gewonnen:

1. Sanne leest haar knuffels voor bij de tent.

2. Nova kijkt alvast uit naar de zomer en ligt heerlijk in bad haar pop voor te lezen.

3. De hond van Bret wordt vast vaker voorgelezen. Hij kijkt zo aandachtig!

Van harte gefeliciteerd!

Deze foto's werden gedeeld in onze story's.

Gerson van der Maaten van basisschool De Koldewijn Schoele uit Zuideinde en Lionne Postuma van De Marnixschool hebben op dinsdag 2 en woensdag 3 februari de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijden vonden online plaats in de Stadskazerne te Kampen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

Op basis van de goede samenwerking tussen de Bibliotheek Kampen en WijZ Welzijn Kampen zijn een aantal taken heroverwogen en herschikt.  De vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis-service en de vrijwilligers van het Tablet- en Internetcafé zullen hun belangrijke vrijwilligerswerk onder de vlag van de Bibliotheek Kampen gaan voortzetten omdat deze taken goed passen bij de programmalijnen van de Bibliotheek.