Resultaten 1 - 10 van 62

1910 KBW slinger

Nog even terugkijken op vorige week hoor. Wat! Een! Feest!

Bibliotheek Kampen was tot het dak gevuld met kinderen, mama's, papa's, opa's, oma's en andere begeleiders, en heel veel voertuigen! Wat was er veel te bekijken en te doen, mede dankzij inzet van verschillende bedrijven / instanties.

We hebben op onze Facebook-pagina een foto-album aangemaakt. Klik hier of op de foto!

1910KBWfeest

Iedereen heel hartelijk dank voor jullie komst en graag tot de volgende keer!

1910 ReisMeeKBW19

Henk de Velde is één van de grootste solo zeezeilers ter wereld én filosoof. Vorige week nam Henk een publiek van ruim 85 mensen in Bibliotheek Kampen mee op zijn reis.

Vorige week, tijdens de landelijke Week van de Alfabetisering, hield Delta Wonen een Congres over Laaggeletterdheid.
Valerie Kiesouw, onze Taalpunt Kampen coördinator en 'onze' taalambassadeur Wilfred waren hierbij aanwezig. Wilfred vertelde daar hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Wat was het gezellig vanmorgen in het Babycafé Reijersdam. Zo leuk om te zien hoe de kinderen en hun (groot)ouders samen speelden, luisterden en kletsten. Het stoffen boekje Dikkie Dik van Jet Boeke stond centraal. De Baby-boek-muziek ochtend is in samenwerking met Annette van der Veen van Quintus en Irma Hollander Bibliotheek Kampen.

In de schoolbibliotheken van basisscholen Het Scala en De Libelle in Kampen kunnen nu ook anderstalige boeken geleend worden door de leerlingen, zodat ouders thuis in hun eigen taal kunnen voorlezen. De meeste titels zijn zowel in het Nederlands als in de andere taal te lezen.

De twee moeders, die afgelopen vrijdagmiddag lekker van een nazomerzonnetje zaten te genieten op een bankje bij het Cruijff Court in Brunnepe, moeten wat vreemd opgekeken hebben. Zij zagen raadslid Marieke Spijkerman met veel moeite een foto maken van de achterkant van een prullenbak.

Weet je dat je geweldig kunt dansen in de bieb? De kids van Talentgroep van RKDOS namen afgelopen week hun videoclip bij ons op, met een supergave dans op 'Reis mee', het liedje en thema van de Kinderboekenweek 2019!

Zaterdag 14 september sluit het Verhaal van Kampen aan bij Open Monumenten Dag in de Kamper Binnenstad. Het publiek wordt tussen 13.00 en 16.00 uur verrast met kleinschalige activiteiten, muziek en acts waarbij de opbouw van Hanzestad Kampen een rol speelt in combinatie met het OMD thema ‘Plekken van Plezier’.