Reserveren

opboekenkastWat is reserveren?

U kunt boeken (en bijvoorbeeld ook dvd's en cd's) reserveren zodat wij ze voor u klaar kunnen zetten in de bibliotheek. Omdat uw lidmaatschap geldig is in alle bibliotheken in de provincie Overijssel kunt u materiaal uit al deze vestigingen reserveren en bovendien zelf kiezen waar u uw reservering wilt ophalen. Reserveren binnen Overijssel is gratis, buiten Overijssel kost dat 3,50 euro. De meeste titels zijn beschikbaar bínnen Overijssel.

Hoe reserveer ik?

Als u in onze catalogus hebt gevonden wat u zocht, klikt u op de oranje reserveerknop. U kunt dan de locatie kiezen waar u de reservering wilt ophalen. Om de reservering definitief te maken moet u inloggen met uw lenersnummer/gebruikersnaam en wachtwoord, houd daarom uw bibliotheekpas bij de hand.

Als de reservering voor u klaarstaat, krijgt u van ons bericht. Het snelst en handigst is per e-mail, vul daarvoor uw e-mailadres in bij Mijn Bibliotheek. Als we geen e-mailadres van u hebben, ontvangt u een kaartje per post. Let op: titels die uitgeleend zijn kunt u wel reserveren, maar worden pas beschikbaar wanneer ze weer ingeleverd zijn. Ook kan het voorkomen dat een boek al door iemand anders gereserveerd is, in dat geval sluit uw reservering aan in de rij.