Oproep: ‘Levende Boeken’ gezocht!

HLEvent 35HIGH

Oproep: ‘Levende Boeken’ gezocht!

Op 21 april organiseren wij in de maand van 'Dromen in Kampen' een uniek evenement in Kampen; de ‘Human Library’, in de Bibliotheek Kampen. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven vaak te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte gesprekjes met bezoekers. Het doel is om dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. En daarmee ook vooroordelen tegen te gaan. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt’. Hier een filmpje van eerdere edities: https://youtu.be/mmkskRs_ewo en op de website www.thehumanlibrary.nl foto’s van verschillende edities.

Heb je interesse?

Heb jij een verhaal? Heb jij te maken met vooroordelen? Ben jij een boek? Meld je dan aan bij ons, via mail of telefoon. We zijn op zoek naar ongeveer 13 boeken! We begrijpen dat het misschien niet makkelijk is om zomaar een ‘levend boek’ te zijn. Daarom komen we graag persoonlijk in contact. Het is erg belangrijk voor ons dat iedereen zich veilig voelt. We praten graag over de verwachtingen en over hoe het precies werkt. Natuurlijk beantwoorden we ook graag alle mogelijke vragen.

Wat is de Human Library

Levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Denk aan mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Human Library wil een link maken tussen mensen die vaak gebukt gaan onder vooroordelen en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. De Human Library begon in 2000 in Denemarken en vindt nu wereldwijd plaats.
Met de Human Library worden bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken. Dit alles op een informele, respectvolle manier en met humor. Daarbij biedt de Human Library een platform om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders wellicht niet hadden ontmoet.

Om alle vrijwilligers en boeken goed voor te bereiden, vindt er ten eerste een intake gesprek plaats, per telefoon of in het echt, en ten tweede een voorbereidingsbijeenkomst met alle boeken en vrijwilligers, om elkaar te leren kennen en samen voor te bereiden.

Van de Boeken verwachten wij de volgende aanwezigheid:

• Maandag 16 april, 19:30 – 21:30 uur, Bibliotheek Kampen: voorbereidingsbijeenkomst
  • Zaterdag 21 april, 12:00 – 17:00 uur (De opening is om 13:30 en we sluiten af met een borrel na 17:00 uur), Bibliotheek Kampen: de Human Library zelf.

Bedankt! Vriendelijke groet van de organisatoren,

Diana de Groot, , 06-83908614

Martijn Bergsma, , 06-12368353