Spannende ronde Voorleeswedstrijd

IMG 2468

Spannende ronde Voorleeswedstrijd

Donderdagmiddag 7 maart vond in de Bibliotheek Kampen de regionale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De elf deelnemers waren al winnaar van hun eigen school, maar nu moesten ze het tegen elkaar opnemen.

In de Van Mulkenzaal in De Stadskazerne, waar de Bibliotheek Kampen gevestigd is, gonsde de spanning bij zowel de voorlezers als hun vele meegekomen supporters.

IMG 0043

Na een warm welkom door Greta Engelsman, leesconsulent van de Bibliotheek Kampen, ging de wedstrijd van start. Om beurten lazen de deelnemers hun zelfgekozen fragmenten voor vanuit de grote roze stoel. Het publiek en de jury werd meegenomen in spannende, ontroerende en grappige verhalen, waarbij de voorlezers hun uiterste best deden aan alle eisen te voldoen. Er werd namelijk onder andere gelet op voorleestempo, stemgebruik, oogcontact, verstaanbaarheid en fragmentkeuze.

De jury, bestaande uit bibliotheekmoeder Ingeborg van Laar, auteur en illustrator Iris Boter en pr en marketing Bibliotheek Kampen Dieuke Boogaard, had de zware taak om uit de elf deelnemers twee winnaars te kiezen.

IMG 2465

Twee winnaars

De winnaars zijn Lynn Dassen en Sarah van Pruissen uit Zwolle. Zij wonnen vanwege hun prettige manier van voorlezen waardoor het publiek goed in het verhaal werd meegenomen. Lynn en Sarah mogen binnenkort in Nijverdal deelnemen aan de provinciale ronde, waarvan de winnaars deel mogen nemen aan de uiteindelijke landelijke finaleronde in Amstelveen.

IMG 2473

Elf deelnemers

Naast Lynn en Sarah deden mee: Henrik Knol en Jacco Scholma uit Hasselt, Marleen Rozema uit Zwolle, Maud Doorn uit IJsselmuiden, Ellen Roorda uit Kampen, Jaset Lier uit Staphorst, Hannah van Eerde uit Belt-Schutsloot, Mirthe Bakker uit Steenwijkerwold en Yentl Boonstra uit Blokzijl.

Video

RTV IJsselmond heeft tijdens de wedstrijd opnamen gemaakt. Binnenkort zal hun reportage online staan.

IMG 2464

Meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd: https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/