Mijn Bibliotheek

Laden...

Leescoördinatoren gecertificeerd

Dinsdag 30 januari kregen in de Bibliotheek 12 leescoördinatoren van 7 verschillende scholen (basis- en speciaal onderwijs) uit de gemeente Kampen hun certificaat uitgereikt.

WhatsApp Image 2018 01 30 at 18.45.07

De leerkrachten werden in 4 dagdelen uitgebreid geschoold over leesbevordering en rondden de cursus af met een leesplan voor hun eigen school.

Op school zijn zij de aanjager van het leesbevorderingsbeleid met als doel: het stimuleren van het leesplezier van de leerlingen.

Op scholen die samenwerken met de Bibliotheek Kampen volgens de landelijke aanpak de Bibliotheek op school worden zij daarbij ondersteund door een leesconsulent van de Bibliotheek.

Voorafgaand aan de certificaatuitreiking deelden de leescoordinatoren de pareltjes uit het leesbevorderingsbeleid bij hen op school met elkaar.