Wij zoeken: 100 voorlezers!

Laat mensen genieten van een mooi, grappig, ontroerend of spannend verhaal: We zoeken 100 voorlezers om samen onze 100e verjaardag te vieren met 100 voorleesfeestjes.

Je kunt kinderen eindeloos voorlezen, maar ook volwassenen genieten van verhalen. En hoe mooi is het om juist nu, nu we elkaar niet vrij kunnen opzoeken, tijd met elkaar door te brengen met mooie verhalen om samen van te genieten. Eén op één, of voor een groep, op een corona-proof manier.

Voorlezen, hoe werkt dat?

Meld je aan door e-mail te sturen naar Vermeld je telefoonnummer en de dag(en) of dagde(e)l(en) waarop je kunt voorlezen.

Als je zelf een plek weet waar je graag wilt voorlezen, geef je dat ook aan. Een medewerker neemt contact met je op om een voorleesmoment te plannen. Je kies zelf een boek dat je wilt voorlezen, of gebruikt een tip van de Bibliotheek. Je leent het boek van de Bibliotheek of pakt het uit je eigen boekenkast.

Hiske voorlezen 100 Jaar bieb kampen

voorlezenAmandelboom3voorlezenAmandelboom2voorlezenAmandelboom1

Hilde Bart (18 jaar) las voor in de Amandelboom: 'Het was zo leuk om te doen! Er was gezellig een appelmuffin met koffie en thee en de ouderen vonden het volgens mij ook gezellig:).'

Op de voorleesdag

Maak er een klein voorleesfeestje van, schenk voor jezelf wat lekkers in en lees je verhaal voor.

Maak een paar leuke foto’s:

• Van jezelf (bijvoorbeeld als je aan het voorlezen bent)
  • Van het boek dat je gaat lezen
  • Een screenshot waarop jullie allemaal te zien zijn

N.B. check even of de mensen aan wie je voorleest wel in beeld willen.

Stuur de foto’s naar met vermelding van je naam, de dag dat je voorlas en aan wie je voorgelezen hebt, zodat we ze kunnen gebruiken voor onze social media.

Als je ergens hulp bij nodig hebt, helpen we graag!

Voorlezen tijdens de lockdown

Op alle locaties die wij regelen kan je corona-proof voorlezen.
Zorg dat je je zelf ook aan de regels houdt, en ga niet als je verkoudheidsverschijnselen hebt.
Je kunt natuurlijk ook op andere manieren samen van een verhaal genieten:

(Video)bellen

• de kleinkinderen voorlezen, of lees opa of oma een mooi verhaal voor.
  • die lieve buurvrouw
  • de mensen van je leeskring
  • je mede-kerkgangers
  • je buurkinderen

Whatsapp/e-mail

• Spreek een gedicht of kort verhaal in via whatsapp, zodat je luisteraar hem op een geschikt moment kan afluisteren.

Livestream / online groepsmeeting (zoals Teams, Zoom, Skype of Hangouts)

Wil je voorlezen aan een groep, maak dan gebruik van:

• een livestream zoals op Facebook,
  • of lees voor tijdens de online kerkdienst,
  • pak je moment tijdens een online vergadering,
  • of lees voor tijdens ons online livestream verjaardagsfeestje (23 feb!)

Heb je vragen? We helpen je graag: