Direct naar de inhoud

Voorwoord

Voorwoord

TerugNaarHetJaarverslag2019

 

Eén van de best bewaarde geheimen van de Stadskazerne bevindt zich in mijn eigen werkkamer op de derde verdieping van het gebouw. Omdat het enige raam in deze kamer te hoog zit om er doorheen te kijken is hier door een Kamper meubelmaker mijn mijmerplek gemaakt: een boekenkast met een laddertje naar boven, want bovenop de kast is een bankje gemaakt om toch uit het raam te kunnen kijken.

Het gebeurt te weinig, maar zo nu en dan laat het werk het toe of neem ik bewust de tijd om daar te gaan zitten, te genieten van het prachtige uitzicht over de IJssel. En gelukkig weten ook steeds meer collega’s deze plek te vinden om even hun hoofd leeg te maken en op te laden.

Nu, midden in de coronacrisis, lijkt 2019 alweer heel ver weg. We zijn vooral bezig om ons voor te bereiden op de tijd hierna: “het nieuwe normaal”. Maar als ik dan toch terugdenk aan 2019, dan kan ik niet anders dan concluderen, dat we er een mooi en dynamisch jaar op hebben zitten en dat we in 2019 ons eigen “nieuwe normaal” in het werken met elkaar ontwikkeld hebben.

Om ruimte te maken voor nieuwe taken ondersteunen vrijwilligers nu ook in de publieksservice. We hebben veel nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en ons vrijwilligersbeleid verder geprofessionaliseerd.

We zijn met de landelijke innovatielijnen als vertrekpunt gaan werken in nieuwe zelforganiserende teams.

En natuurlijk is er hard gewerkt aan het bevorderen van lezen, andere basisvaardigheden, ontmoeting en inspiratie en zijn er mooie resultaten bereikt. We worden meer en meer hét ontwikkelcentrum voor iedereen in Kampen! En daarom heel veel dank aan alle vrijwilligers, medewerkers en samenwerkingspartners, die daar elke dag weer aan bijdragen!

Het jaarverslag heeft dit jaar een nieuwe vorm. Per onderwerp kun je ervoor kiezen om er alles uit te halen en door te klikken naar meer informatie of het juist te houden bij de hoofdlijnen.

Waar je ook voor kiest: ik wens je veel plezier bij het lezen van dit verslag over 2019!

 

Annette Schol,
directeur

 

Jubileum Annette Schol

TerugNaarHetJaarverslag2019