Programmering

ACTIVITEITEN

1906 FullColorBieb

Jeugdactiviteiten

De Bibliotheek kwam naar de kinderen (en hun ouders) in Kampen toe tijdens de afsluiting van het project Boemerang op het Cruijff Court, het Full Color Festival, het KIK Festival, een aantal voorleesmiddagen op de Groene Brunneper, de Culturenmarkt in Reijersdam, voor een digiknutseldag met oudere wijkbewoners en leerlingen op OJS Het Scala  en de Kinderbingo in het Multifunctionele Centrum aan de Korteweg 4.

1911 WowiBusScalaOuderen400x400

Lees hier het nieuwsbericht 'Van lei en griffel naar pianospelen met bananen'

Maar in de Bibliotheek zelf gebeurde dit jaar ook van alles voor (jonge) Kampenaren! We lichten er twee hoogtepunten uit:

In de maand juni was de reizende tentoonstelling over Quentin Blake “De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins” van Museum Meermanno te zien in de expositieruimte van de Stadskazerne. Deze werd feestelijk geopend door jeugdburgemeester Rosalijn van Zijtveld in samenwerking met de groepen 5 en 6 van de Rehobothschool in Kampen.  In totaal werd het gastenboek door 88 bezoekers getekend.

Expo Quentin Blake 2

Een overweldigend succes was het Kinderboekenweekfeest begin oktober met als thema Voertuigen. De Stadskazerne barste bijna uit zijn voegen van de gezelligheid met in totaal zo’n 300 enthousiaste kinderen en hun (groot-)ouders en verzorgers. En op het Van Heutzplein was het feest minstens zo groot dankzij een heuse brandweerauto, dierenambulance, tractor en sondeerwagen.

Ook bij de afsluiting van de Kinderboekenweek was het nog eens gezellig druk met zo’n 130 kinderen die meegenoten van interactieve de voorstelling theatervoorstelling ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jan de Goochelaar.

Nog even nagenieten van het feest? Bekijk ons fotoverslag.

1910 KBW feest

TerugNaarHetJaarverslag2019