Ruim 85 vrijwilligers in Bibliotheek Kampen!

TerugNaarHetJaarverslag2019

Werken met vrijwilligers is belangrijk voor de Bibliotheek Kampen. Vrijwilligers vinden een voorziening als de Bibliotheek in Kampen belangrijk en hebben daar iets extra’s voor over. Bovendien geven we als maatschappelijke en educatieve organisatie, die participatie en zelfredzaamheid als één van haar speerpunten heeft, ook ruimte aan vrijwillige inzet van mensen in het kader van re-integratietrajecten.

quotevrijwilliger2

Dit gezamenlijk belang hebben we vormgegeven door vrijwilligers te werven voor vrijwilligersfuncties die van toegevoegde waarde zijn. We kijken welke functie goed bij iemands talenten past en zorgen voor daarop afgestemde begeleiding.

quotevrijwilliger3

De eerste lichting vrijwilligers is aan de slag gegaan in de publieksservice. Eind 2019 waren 16 vrijwilligers enthousiast actief als gastvrouw, gastheer of collectiehulp in de Bibliotheek. Uit de evaluaties die we met hen hielden, blijkt dat dit in een behoefte voorziet zoals bijdragen aan de bibliotheekvoorziening, iets nieuws leren, werkervaring opdoen en je sociale netwerk uitbreiden.

quotevrijwilliger5

Daarnaast waren bij BoekStart, de VoorleesExpress en het Taalpunt ruim 70 andere vrijwilligers actief voor de Bibliotheek. Iedereen in Kampen, van jong tot oud, kon dankzij de onschatbare inzet van deze vrijwilligers aan de slag met voorlezen, de Nederlandse taal of rekenen.

quotevrijwilliger1

Klik hier voor alle informatie over het vrijwilligerswerk en -beleid bij de Bibliotheek Kampen.

quotevrijwilliger4

TerugNaarHetJaarverslag2019