Vrijwilligersvacature: Gastvrouw/heer BoekStartochtenden

Profielschets vrijwillige Gastvrouw/heer BoekStartochtenden

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. De Bibliotheek organiseert in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de voorschoolse instellingen in Kampen wekelijkse BoekStart inloopochtenden. Laagdrempelige bijeenkomsten voor ouders en hun jonge kinderen tot 4 jaar om het voorlezen en de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. De ochtenden bieden ouders ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om tips en ervaringen uit te wisselen. Vrijwillige gastvrouwen/heren zijn onmisbaar voor de praktische ondersteuning en voor het creëren van een prettige en vertrouwde sfeer.

Wat ga je doen?

Als gastvrouw/gastheer heet je bezoekers, ouders en hun jonge kinderen welkom. Samen met je collega-vrijwilliger verzorg je de koffie. Je stimuleert ouders tot deelname aan maandelijkse activiteiten. Je begeleidt de voorlezers van de voorschoolse instellingen en de workshopleiders die een themaochtend komen verzorgen.

Je leest interactief voor aan een klein groepje kinderen wanneer er geen voorlezer van een voorschoolse instelling beschikbaar is. Je beheert het speelgoed van de bibliotheek. Na afloop help je mee met opruimen. Je gaat deel uitmaken van het team vrijwilligers BoekStart en je wordt na onderling overleg ingeroosterd.

Wat breng jij mee?

Je weet gezelligheid en een gastvrije sfeer te creëren zodat de kinderen en hun ouders zich op hun gemak voelen. Spontaniteit en geduld in het omgaan met de kleintjes. Geen moeite met licht fysiek werk zoals het verplaatsen van tafels en stoelen. Indien nodig signaleer je en verwijs je door naar professionals (bijvoorbeeld de BoekStartcoach of de jeugdverpleegkundige GGD IJsselland).

Wat bieden wij jou?

• Een gezellige en inspirerende werkplek met leuke collega’s in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek;
  • Afwisselend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen;
  • Scholing en begeleiding door de coördinator BoekStartochtenden;
  • Uitnodigingen voor deelname aan interessante themaochtenden en workshops zoals over WapperKids en interactief voorlezen;
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek;

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Irma Hollander, coördinator BoekStartochtenden, email:

Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Vul het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Nadat je het inschrijfformulierhebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.