Vacature: vrijwilliger voor culturele en maatschappelijke activiteiten

Profielschets vrijwilliger Activiteiten Bibliotheek Kampen

Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne is dé plek in Kampen waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Bibliotheek Kampen staat midden in de samenleving en is er voor de samenleving. De Bibliotheek maken we samen. Maandelijks organiseert Bibliotheek Kampen activiteiten zoals inspirerende lezingen, verrijkende en leerzame workshops en interessante debatten over actuele thema’s.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger activiteiten verwelkom je gasten, bezoekers en deelnemers aan de activiteiten van de Bibliotheek. Je beantwoordt huishoudelijke vragen en wijst bezoekers en klanten de weg in de Stadskazerne. Je ondersteunt bij facilitaire taken zoals stoelen klaarzetten en apparatuur gereedmaken. Je helpt bij de voorbereidingen en de uitvoering van de catering. Je schuift waar mogelijk aan bij de activiteit en je geniet zelf volop mee. Na afloop help je mee bij het opruimen en netjes maken van de zaal.

Wat breng jij mee?

Je bent vriendelijk, representatief en je toont initiatief. Je bent flexibel op maandbasis beschikbaar. Je spreekt de Nederlandse taal en je werkt graag samen. Je hebt geen moeite met licht fysiek werk.

Je staat open voor een kort inwerkprogramma. Jouw ideeën over nieuwe activiteiten horen we graag en we vinden het fijn als je jouw netwerk daarin betrekt.

Wat bieden wij jou?

• Een gezellige en inspirerende werkplek met leuke collega’s in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek
  • Afwisselend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen
  • Prettige en goede begeleiding door een professionele bibliotheekmedewerker
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan. (gratis)

Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.

Info

Wil je eerst meer weten over de vrijwilligersvacature activiteiten, neem dan contact op met Anne Marth Kuilder, , onze activiteitenprogrammeur.