Vrijwilligersvacature Collectiemedewerker in de bibliotheek

Vrijwilligersvacature Collectiemedewerker in de bibliotheek

Profielschets vrijwilliger Collectiemedewerker Bibliotheek Kampen

Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne is dé plek in Kampen waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Bibliotheek Kampen staat midden in de samenleving en is er voor de samenleving. De Bibliotheek maken we samen.

 

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger collectiemedewerker draag je zorg voor het mooi en overzichtelijk presenteren van de materialen in de Bibliotheek en in Café Paatje. Ingeleverde materialen ruim je weer op. In Café Paatje orden je regelmatig de kranten en tijdschriften.

Gereserveerde boeken haal je op en je zorgt ervoor dat die klaar staan om afgehaald te worden. Je loopt regelmatig na of de boeken op de juiste plek staan. Soms help je bij kleine klussen zoals boekreparaties.

 

Wat breng jij mee?

Je bent representatief en klantvriendelijk. Je spreekt de Nederlandse taal en je hebt geen moeite met licht fysiek werk. Bij inhoudelijke vragen van bezoekers verwijs je hen adequaat door naar bibliotheekmedewerkers of gastvrouwen/heren.

Je hebt kennis van het alfabet. Je staat open voor begeleiding en je werkt graag samen met anderen. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar, meer mag natuurlijk ook, graag zelfs!

 

Wat bieden wij jou?

  • Een gezellige en inspirerende werkplek met leuke collega’s in het maatschappelijke hart van de samenleving: de Bibliotheek
  • Afwisselend vrijwilligerswerk waarin je jezelf kunt ontwikkelen
  • Prettige en goede begeleiding door een professionele bibliotheekmedewerker
  • Een aantrekkelijke attentieregeling met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek
  • Een vrijwilligersovereenkomst met goede voorwaarden.

 

Ga je bij Bibliotheek Kampen aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen wij een gratis VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

 

Aanmelden

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en kijken we wat de Bibliotheek en jij voor elkaar kunnen betekenen.

 

Info


Wil je eerst meer weten over de vrijwilligersvacature Collectiemedewerker, neem dan contact op: