Website voorlezen

Abonnementen e-books

ebooklandelijk

 

Wilt u geen gebruik van onze fysieke collectie en andere mogelijkheden die de Bibliotheek Kampen u heeft te bieden, maar alleen e-books lenen? Kies dan voor een van onderstaande e-book-abonnementen!

 

Digitaal (standaard)

Voor €42 heeft u toegang tot alle e-books van Bibliotheek.nl. U kunt onbeperkt lenen, maar maximaal 10 e-books tegelijkertijd. De uitleentermijn is 3 weken. Na deze 3 weken wordt het e-book automatisch verwijderd. U kunt het e-book desgewenst opnieuw lenen (indien voorradig in het aanbod).

 

Digitaal (standaard)

Voor €21 heeft u toegang tot alle e-books van Bibliotheek.nl. U kunt maximaal 6 e-books per jaar lenen. de uitleentermijn is 3 weken. Na deze 3 weken wordt het e-book automatisch verwijderd. U kunt het e-book desgewenst opnieuw lenen (indien voorradig in het aanbod). Deze nieuwe lening telt mee in het maximale aantal te lenen e-books!

 

Jeugd

Jeugdleden van de Bibliotheek Kampen kunnen tot de zomer van 2017 lenen volgens de voorwaarden van het 'Digitaal (standaard)-abonnement'. In de zomer van 2017 worden de voorwaarden voor de jeugdleners gewijzigd.

 

Ga naar www.onlinebibliotheek.nl/ebooks en bekijk het aanbod!

Luisterbieb

De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is ook gratis voor niet bibliotheekleden beschikbaar. Je leent luisterboeken voor een periode van 3 weken, waarna je ze weer kunt verlengen.

 • eReaders.nl

  Een website met veel informatie over digitaal lezen: nieuws, reviews, kieswijzers en nog veel meer.

  naar eReaders.nl

Veelgestelde vragen

Problemen bij het lenen/lezen van e-books? Kijk eerst bij 'veelgestelde vragen'. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van actuele storingen.

 

Liever persoonlijke hulp? Dat kan elke dinsdagochtend, tussen 10.00 en 11.30 bij het Internetcafé, in de Bibliotheek in de Stadskazerne.

U kunt ook uw vraag stellen bij de servicebalie. Wij proberen u dan ter plekke te helpen of maken een afspraak met onze e-book-specialist.

 

Vakantiebieb 2017 geopend!

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Lees-app's

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 1. Gonnie en vriendjes

  Gonnie en vriendjes

  Van de boekjes van Olivier Dunrea is nu een zoekspel ontwikkeld. In deze app zie je Gonnie en al haar vriendjes terug in 7 verschillende soorten zoekspelletjes.

 2. Noa-s sterren

  Noa's sterren

  Deze app vertelt het verhaal over het elfje Ida, dat per ongeluk alle sterren uit de hemel laat vallen. Noa zoekt de sterren op en helpt Ida om ze weer aan de hemel te hangen. De app bevat veel interactieve elementen.

 3. Hans en Grietje

  Hans en Grietje - epic tales

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

 4. Annie en Bas

  Annie & Bas

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in.

 5. Niet op de knopjes drukken

  Niet op de knopjes drukken!

  Harry de hamster is ondeugend en gaat tegen alle waarschuwingen van zijn vader in. Hij kan het niet laten om op knopjes te drukken. Op elke pagina kan de appgebruiker dit in werking zetten.

 6. Kees Komma

  Kees Komma en de boekenbende

  Kees Komma is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. De app bevat een spel waarbij je boeksnippers van Prof Apostrof moet terugvinden door wolkjes lek te prikken.

 7. Ooggetuigen - Aarde

  Ooggetuigen - Aarde

  Dit iBook van de serie Ooggetuigen geeft uitgebreide informatie over de aarde. Allerlei natuurverschijnselen zoals bergen, oceanen, vulkanen, gesteenten etc. worden hier besproken.

 8. verhaaltjesapp

  VerhaaltjesApp

  De VerhaaltjesApp bestaat uit bundels van acht korte, herkenbare verhaaltjes over de kleuters Emma en Milan. De eerste bundel 'verhaaltjes' is gratis. Daarna kun je nog meer bundels downloaden voor € 0,89.

Meer apps