Op zoek naar geschikte app's, games en video's?

logo mediaukkiedagenBen je op zoek naar geschikte app's, games of video's voor je kind? Er is veel op internet te vinden.

Tip: begin je zoektocht op www.mediaukkiedagen.nl/tips . Op deze webpagina vind je een lijst van diverse internetsites met informatie over app's, games, video's én tips die je ondersteunen in de media-opvoeding van jouw kind.

 


Website-tip: mediasmarties.nl

logo mediasmartiesMediasmarties.nl bevat recenties van kindermedia. Vind geschikte media die passen bij de leeftijd van je kind.

 


Kijkwijzer

logo kijkwijzerKijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Ook geschikt voor games!

 


logo bereslim Bereslim nu gratis voor bibliotheekleden

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gratis thuis gebruik maken van Bereslim.

Inloggen bij Bereslim

 


De Voorleeshoek gratis voor bibliotheekleden

DeVoorleeshoekBen je lid van de bibliotheek? Dan kun je nu gratis thuis gebruik maken van De Voorleeshoek.

Inloggen bij De Voorleeshoek

 

 


WePboek

logo wepboek

Animaties van prentenboeken kijken is het nieuwe voorlezen!

Jonge kinderen kijken graag televisie. Wanneer u samen met peuters naar animatie van een prentenboek kijkt geeft hun dat een veilig en knus gevoel. Door de geanimeerde prentenboeken wordt de woordenkennis groter, het verhaal inzichtelijker en wordt het actieve denken bevorderd. WePboeken zijn in de Bibliotheek Kampen te vinden in de Boekstarthoek op de begane grond, maar ook thuis te bekijken.

Tips voor ouders vindt u op de site van WePboek.

 


Handig: de Mediadiamant

logo mediadiamant

Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan.

Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.