Mijn Bibliotheek  

Laden...

Nieuwsbrief oktober 2017

de Bibliotheek Kampen

Nieuwsbrief de Bibliotheek Kampen

Oktober 2017

 
img

14 oktober: Workshops 3D-pen

Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen kinderen met behulp van een 3D-pen een eigen spin maken. De workshop wordt verzorgd door Wereldprint. Aanmelden is niet nodig, maar: vol=vol!
img
img

14 oktober: Muzikaal verteltheater

In het kader van de Kinderboekenweek wordt een spannend verhaal verteld, op muziek uitgevoerd door het leerlingenorkest en de SOKKids van het Stedelijk Orkest. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
img
img

25 oktober: Ridder Dolf in de Bibliotheek

Ridder Dolf vertelt en laat zien hoe ridders in de Middeleeuwen leefden. Hoe was het bijvoorbeeld om een harnas te dragen? Kom langs en beleef de Middeleeuwen!
Entree: € 2,00
img
lees meer >
lees meer >
lees meer >
img

45.000 gesproken boeken!

Exclusief voor iedereen met een leesbeperking
Kunt u niet of minder goed zien, of bent u dyslectisch? Of kent u iemand die een leesbeperking heeft? Dan heeft de Bibliotheek iets voor u: een collectie van 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele literatuur. De gesproken boeken zijn gratis beschikbaar voor leden van de Bibliotheek met een leesbeperking. De boeken zijn te beluisteren via een computer, tablet en mobiele telefoon. Het enige wat u daarvoor nodig hebt, is een webaccount en een internetverbinding. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.nl/passendlezen
lees meer >
img

Leer werken met de elektronische overheid

Hoe werkt Digid? Hoe vraag je iets aan bij de overheid? Hoe maak je een afspraak met de gemeente? Wat is de Berichtenbox? Vragen die worden beantwoord in de cursus Digisterker: werken met de elektronische overheid. In vier dinsdagavonden (vanaf 7 november) maakt u kennis met DigiD en met diverse websites van de overheid.
lees meer >
img

Activiteiten in november

Ook in november zijn er weer diverse activiteiten in de Bibliotheek Kampen. Doet u weer mee met 'Nederland Leest'? Het thema van dit jaar is 'Robotica'. Ook vindt in november de Week van de Mediawijsheid plaats. In Kampen komt de techniekbus 'WoWi', waar 's middag iedereen kennis kan maken met o.a. 3D-printen en VR (Virtual Reality). We zijn bezig om in die week meer activiteiten te organiseren. Houdt daarom de agenda op onze website goed in de gaten!
.