Mijn Bibliotheek  

Laden...

Week van de alfabetisering

logo wvda

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen of geldzaken bijhouden of je kind voorlezen. Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. We roepen iedereen op om deze week te helpen. Jou ook! En je buurman, vriendin, collega. Help mee met een goede daad die het delen waard is. Ze zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

RTV IJsselmond heeft twee cursisten van het Taalpunt geïnterviewd. Bekijk hier het interview.

 
     
 

In deze Week van de Alfabetisering werd op vrijdag 8 september een Goede-daden-borrel georganiseerd. Diverse deelnemers van het Taalpunt/Taalcafé, taalcoaches, organisaties bezochten deze bijeenkomst. Het boek "Mensen & Taal" (over het Taalpunt/Taalcafé Kampen) van Margreet Reuvekamp werd gepresenteerd. Daarnaast werden er goede daden gedeeld.

Bekijk hier enkele foto's van de bijeenkomst.

Sommige deelnemers hebben hun goede daad toegelicht in een filmpje. Deze zijn hier te zien (met excuses voor de slechte geluidsopname)