Mijn Bibliotheek

Laden...

Taalvrijwilligers gezocht

Word taalvrijwilliger bij de Bibliotheek Kampen!

“Doordat ik heb leren lezen en schrijven in een prettige omgeving voel ik mij een stuk zelfverzekerder” (Henriette Becker, taalambassadeur in Kampen)*

“Als mensen niet te snel praten, kan ik de Nederlandse taal al redelijk goed verstaan. Maar zelf Nederlands spreken is moeilijker.” (Jalil Ahmadi uit Afghanistan)*

“ Mijn zoon heeft nieuwe woorden en de betekenis daarvan geleerd en ik ga me aanmelden  bij het Taalpunt” (moeder van het voorleesgezin)

* uit: Mensen & Taal, Margreet Reuvekamp 2017

171103 VoorleesExpress Erica Palland en Ismail Cal 2

VoorleesExpress – voorlezen aan kinderen

Bibliotheek Kampen is met spoed op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de VoorleesExpress die in 2018 wekelijks bij gezinnen in de gemeente Kampen willen voorlezen. Ook zoeken we coördinatoren die tijdens een voorleesseizoen van een half jaar, een aantal gezinnen en voorlezers willen begeleiden. Samen met de voorlezer en het gezin zorg je ervoor dat ouders na 20 weken zelf in staat zijn om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling.

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je getraind en begeleid. Naast persoonlijke begeleiding kun je gebruik maken van onze e-learning. Met dit programma kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen.

voorlezen

Taalpunt – coachen van volwassenen

Als taalvrijwilliger kun je iemand helpen om beter te worden in lezen, schrijven of spreken en daarmee kun je het verschil maken in iemands leven.

Als je taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel bent, is dit misschien iets voor jou.

Bij het Taalpunt in Kampen kunnen volwassenen terecht zie beter willen leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Ze worden er geholpen bij het zoeken naar een passende cursus of gekoppeld aan een vrijwillige taalcoach.

Elke vrijwilliger volgt een basistraining van 4 bijeenkomsten. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en over hoe volwassenen leren. Ook oefen je met het voorbereiden van een bijeenkomst met de deelnemer(s) en maak je kennis met speciaal lesmateriaal. Taalvrijwilligers krijgen bij het begeleiden van hun deelnemer(s) ondersteuning vanuit het Taalpunt.

Meer informatie en aanmelden

Vind jij het ook belangrijk dat laaggeletterdheid in jouw gemeente wordt aangepakt en wordt voorkomen, en wil je hier een steentje aan bijdragen?

Kijk dan op https://voorleesexpress.nl/doe-mee/word-vrijwilliger/  of https://www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger/vrijwilliger-worden/ en meld je aan!

VoorleesExpress: Irma Hollander –

Taalpunt: Valerie Kiesouw –