Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Online bijeenkomst: STOP GEWELD TEGEN VROUWEN

Kampen kleurt oranje: stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Doe mee in dit online gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen.

NiksHuiselijksAanGeweld

Ruim 300 meldingen in Kampen

Wereldwijd krijgt één op drie vrouwen met geweld te maken. Wat bijna niemand weet: in 2019 zijn in de gemeente Kampen ruim 300 meldingen geregistreerd. En de Covid-19 pandemie leidt momenteel wereldwijd tot een toename van geweld achter de voordeur...

Programma

Deelnemers gaan in gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen.

• Stichting Kadera geeft voorlichting over cijfers en feiten en huiselijk geweld, wat is dat? En als je het signaleert, wat kun je dan doen?

• Juliette – schrijfster van het boek ‘Niet voor herhaling vatbaar’ - vertelt vanuit haar eigen perspectief hoe het is om in een gewelddadig huwelijk te leven. Wat gaat er aan vooraf? Wanneer is het genoeg en stap je op?

• Panelgesprek: Tijdens het derde onderdeel kan het publiek online in gesprek gaan met een panel. Deze bestaat uit wethouder Jan Peter van der Sluis, Leonie Bosscher van het Centrum Jeugd en Gezin en Maaike Brunekreef, aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling bij Isala. Communicatieadviseur en voormalig D66-raadslid Pascal Jacobs zal de avond in goede banen leiden.

Aanmelden

Aanmelden hoeft niet, mag wel. Wil je een aantal dagen van te voren alvast de link naar de online meeting ontvangen? Klik dan HIER of op de knop 'Tickets bestellen' om je aan te melden.

Hiermee kun je een e-mail sturen naar de Soroptimistenclub Isalania, de organisatoren van deze online bijeenkomst. Je gegevens worden veilig conform AVG opgeslagen.

We sturen je dan na afloop nog 1 mail met informatie over de thema-avond.

Anoniem kijken via YouTube

De online bijeenkomst wordt live gestreamd via het  YouTube-kanaal van Bibliotheek Kampen. Desgewenst kun je zo de bijeenkomst anoniem volgen. Deelname is gratis.

Vragen en opmerkingen kun je stellen in de Live Chat. Deze chat is niet anoniem te gebruiken.

Update 6 november: Had je je al aangemeld? Dan ontvang je via e-mail bericht van de Soroptimistenclub Isalania met de link naar het YouTube-kanaal.

VoorkantFolderStopGeweldTegenVrouwen

Samen komen we een stap verder

Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Kampen, gemeente Kampen en Stichting Kadera deze online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen tijdens de jaarlijkse Orange the World campagne (25 november tot 10 december) met als doel om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Meer informatie over Orange the World: www.orangetheworld.nl

logo kadera