Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Mark van Wonderen: een ode aan de treurigheid

Journalist Mark van Wonderen fotografeerde eerder élk Chinees restaurant in Nederland, 1.090 exemplaren verzamelde hij in een boek.

Mark van Wonderen: een ode aan de treurigheid

Afgelopen januari bracht hij een nieuw boek uit, een reisgids naar de mooiste treurplekken van Nederland.

Een gids die je kan gebruiken om verloederde, vervallen en misschien wel de lelijkste plekken van Nederland te ontdekken. Dat zijn namelijk de plekken die Mark juist het allermooiste vindt.

“Ergens is het verbazingwekkend dat, in dit aangeharkte land met bestemmingsplannen voor elke vierkante meter, nog zoveel plekken bestaan die zich niks van de Hollandse regelzucht lijken aan te trekken. En dáárover gaat deze reisgids: over dorpen die onbekommerd wegkwijnen, over verloederde winkelcentra waarvoor nog geen grootscheepse renovatieplannen zijn opgesteld en over badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar de patatcultuur nu nog de enig overgebleven vorm van cultuur is.”

Woensdagavond 16 september is Mark te gast in de bibliotheek in Kampen en kunnen we hem aan de tand voelen over zijn vreemde fascinaties. Draaien de Treurgids en ‘Chin. Ind. Spec. Rest., een verdwijnend Nederlands fenomeen’ om leedvermaak of zijn het eigenlijk een soort liefdesverklaringen?

We laten Mark deze avond ook graag treurplekken van Kampen zien. Dus ken jij een plek in de gemeente Kampen die in een tweede versie van de treurgids niet zou mogen ontbreken? Stuur ‘m op naar Stephanie Nanninga, . Mark zal uit de inzendingen de treurigste kiezen en als dit jouw foto is ontvang je van ons een exemplaar van de Treurgids.

Kaartjes kosten €7,50 voor niet-leden, voor bieb-leden € 5. In verband met de Corona-maatregelen zijn er slechts 30 plaatsen beschikbaar.

Van 19.30 tot 21.00 uur

Datum woensdag 16 september 2020
Tijd 19:30 tot 21:00 uur
Capaciteit 30