Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Documentaire en gesprek: Als het leven anders loopt

Documentaire en gesprek: Als het leven anders loopt

Samen met het netwerk palliatieve zorg regio IJssel Vecht/Noord Oost Overijssel organiseert Bibliotheek Kampen een avond over levenseinde. 

In de documentaire staat het leven en sterven van Piet de Reus centraal. Hij had ALS en wilde graag meer bekendheid geven aan deze ziekte. Niet alleen om medepatiënten bij te staan, maar ook om zorgverleners een beter beeld te geven van wat deze aandoening voor een patiënt en zijn of haar naasten betekende. Piet kiest uiteindelijk voor euthanasie. 

PalliatieveZorg1

De avond is bedoeld voor mensen met een ziekte waarvan ze niet meer zullen genezen, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden. Er is een korte inleiding op de ziekte ALS, daarna bekijken we de documentaire over Piet de Reus. Aansluitend gaan we onder begeleiding van een geestelijk verzorger in gesprek over deze thematiek.

We vinden het belangrijk om vanuit het perspectief van patiënten over dit thema te praten. Doel is niet om elkaar te overtuigen met meningen en zienswijzen, maar om op een zoekende en voorzichtige manier met elkaar in gesprek te zijn over levenseinde en de wensen en mogelijkheden hieromtrent. 

 

Gratis entree

Vanwege de corona-maatregelen is aanmelden verplicht. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

Datum donderdag 15 oktober 2020
Tijd 19:00 tot 21:30 uur
Capaciteit 30
Beschikbaar 0
Waar Van Mulkenzaal, 2e etage Stadskazerne
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs
Gratis
Inschrijven is niet (meer) mogelijk