Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Executie aan de Meppelerstraatweg

-Geannuleerd-

In verband met het Coronavirus en daarmee samenhangende besmettingsgevaar, is deze activiteit geannuleerd.

Wij vinden het erg jammer dat deze activiteit niet door kan gaan, maar stellen de gezondheid van deelnemers en medewerkers voorop.

31 maart 1945 - 31 maart 2020

Precies 75 jaar geleden werden op de Meppelerstraatweg in Zwolle vijf mannen op een rij gezet en doodgeschoten door de Duitse bezetter. Met de bevrijding van Zwolle in aantocht, werden zij nog snel om het leven gebracht, om te voorkomen dat zij de bevrijding zouden meemaken: Hermanus Bosch, Wilhelmus van Dijk, Willem Sebel, Johannes Muller en Berend IJzerman.

Aan de hand van ooggetuigenverslagen, gesprekken met nabestaanden en ander archiefmateriaal, vertelt Samuel de Korte het verhaal van de vijf mannen en hun vrouwen.

31 maart 2020 - ?20.00 uur, inloop 19.30 uur
De Stadskazerne, Oudestraat 216, Kampen
Toegang: € 5,00 inclusief gratis pauzedrankje

Datum dinsdag 31 maart 2020