Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

BoekStart - Megantische voorstelling!

Op woensdag 29 januari is er vanwege De Nationale Voorleesdagen een megantische voorstelling met het thema Moppereend in de Bibliotheek Kampen. De voorstelling wordt gegeven door medewerkers van Partou Kinderopvang.

Nationale Voorleesdagen 2020 Probiblio 600x180

Welkom bij de Megantische mini-voorstelling over Moppereend!

Marlies en Marieke van Partou Kinderopvang lezen voor en spelen scènes uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend. Moppereend maakt iedereen treurig, zelfs die grappige Hond die zo graag graaft en Konijn die het allerliefst wil huppen. Gaat zo’n mopperbui ooit weer over? En wat gebeurt er dan? We gaan het samen beleven!

Marlies en Marieke gebruiken onder andere gebaren en muziek van Muziekmaatjes waardoor het verhaal gaat leven voor de kinderen.

De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Moppereend gaat gedurende het prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

20200129 Moppereend boekcover

Ontmoet andere (groot)ouders/verzorgers, lees een boekje samen met je klein-/oppaskind en/of kom naar het voorleesmoment.

Gratis toegang

De toegang is gratis, en iedereen van 0 - 4 jaar, en natuurlijk (groot)ouders/verzorgers, is van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Gratis koffie, thee en limonade staan voor jullie klaar.

Gratis lid

Ben jij of je kindje (nog) geen lid van de Bibliotheek? Meld je kindje aan en ontvang het leuke BoekStart-koffertje! Tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis!

gratis koffertje

Thema-ochtenden

Regelmatig zijn er thema-ochtenden met leuke extra's zoals voorstellingen, workshops, muziek en dans. Houd de agenda op deze website in de gaten, en/of volg ons op Facebook!

Om de week is het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

bannerboekstart2

Wil je meer informatie, tips en weetjes? Kijk eens op BoekStart.nl

Datum woensdag 29 januari 2020
Tijd 10:00 tot 11:30 uur